/
Energetische hygiene

Energetische hygiene

Je poetst dagelijks je tanden, je doucht, je wast je handen. Hoe zit het met je energetische hygiëne?

Afgelopen week had ik een ervaring, die ik eerlijk gezegd nog niet eerder zo sterk heb meegemaakt. Het thema voor dit Voedsel was geboren.

Ik was met iemand in een winkel in contact geweest, waarbij mijn hele wezen riep dat wat hij verkondigde niet zuiver was. Ik voelde mezelf steeds rustiger worden en mijn innerlijke glimlach werd steeds groter. Ik voelde heel sterk mijn eigen kracht en dat hij bij mij geen voet aan de grond kreeg. Dat resulteerde dat zijn energie van het ene moment in het andere moment omsloeg van heel aardig naar afwijzend. Ondanks of misschien wel dankzij mijn beleving van mijn kracht, werd ik me ook bewust van het belang van opschonen, óók als ik dus in mijn kracht sta. Om niets van hem nog in mijn veld achter te laten. Denk aan woorden die uitgesproken zijn, aanraking, oogopslag.

Energie als neutrale beleving

Alles is energie en je bent dus voortdurend omringd met energieën. Wellicht ben je je daar ook van bewust. Zo labelen we energie die ons een goed gevoel geeft als positief en dat wat ons naar beneden trekt als negatieve energie. In feite is er alleen maar energie. De manier waarop wij er mee omgaan bepaalt of we het als positief of negatief ervaren.

Waarom zou je je energieveld schoonhouden?

Wat het ook is, het is van belang om jouw energieveld schoon te houden. Met een schoon energieveld kan de hogere informatie zuiverder bij je binnenkomen. Voel en beleef je wat waar is en wat niet waar is. Wat zuiver is en wat niet. Daardoor kun je gemakkelijker beslissingen maken die passen bij jouw pad van bewustwording. Bij jouw pad van het leven van je hoogste potentieel.

Met een schoon energieveld kun je in je eigen midden staan. In je eigen stevigheid, bewust van jeZelf en ben je niet of minder beïnvloedbaar voor energieën rondom je.

Hoe vaak kom je ergens vandaan dat je je leeg en moe voelt? Tijd om op te schonen!

Het energieveld van je huis of werkplek

Niet alleen in het energieveld rondom je lichaam. Ook de energetische hygiene in je huis of je werkplek is van belang. Wat voor spullen liggen er nog in je huis met energie die opgeschoond vraagt te worden? Zo heb ik een hele tijd een kopie van een oude familiefoto van een paar generaties terug in mijn kast gehad. Telkens als ik die kast open deed, kwam er zo’n boosheid naar buiten. Op een moment realiseerde ik me “die foto moet eruit”.

Als ik in een hotelkamer slaap of in een vakantiehuisje verblijf maak ik éérst de ruimtes schoon. Vul ik het met mijn eigen energie.

Hoe doe je dat dan?

Je kunt op verschillende manieren je energieveld reinigen. Er zijn sprays te koop die de energie neutraliseren en naar een hoger niveau brengen. Zelf vind ik de sprays van het Elohim Centre erg fijn om te gebruiken. Verder kun je “gewoon” je eigen licht gebruiken. Als je even gaat zitten en met je aandacht door je energieveld gaat, je bewust van je licht, kun je jouw licht je veld laten opschonen, of de kamer waarin je je bevindt. Niets is krachtiger dan jouw licht!

Als je ’s avonds voor je gaat slapen je energieveld reinigt, zul je merken dat je dieper en rustiger slaapt. Niet zo gek toch als je nu weet dat je alle “energetische troep” van je afgewassen hebt. Alsof je als een “fris biggetje” onder de douche vandaan komt en schoon onder de dekens kruipt.

Als ik een tip mag geven: voeg energetische hygiene toe aan je dagelijkse hygiene-activiteiten. Net zoals je je tandenpoetsen niet overslaat, geef je ook hier aandacht aan.

Fijne schone week 😊

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies