/
Er is zoveel om dankbaar voor te zijn

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn

Ik heb al een aantal thema’s voor Voedsels klaar staan. Vandaag kreeg ik het éne na het andere mailtje binnen van mensen waarin ze aangaven hoe dankbaar ze zijn.

Dus de keuze voor vandaag was snel gemaakt.

Dankbaarheid.

Je kunt je afvragen “waar zou ik dankbaar voor moeten zijn in deze chaotische wereld?” Misschien is je bedrijf wel failliet gegaan, moet je het al maanden zonder collega’s doen. Misschien ervaar je enorme werkdruk of laat je gezondheid het afweten. En dan toch dankbaar zijn?

Wat druk je uit?

Meestal is onze blik gericht op wat er niet loopt of wat er fout gaat. We drukken vaker onze frustratie uit dan ons geluk. Bijzonder hè, terwijl geluk zoveel fijner voelt. Het kan met iemand heel goed gaan en dat degene toch altijd wat te klagen heeft, bijna als automatisch patroon. Het mooie wat er is gelijk weer wegdrukken met klagen. Het is het onderzoeken waard hoor of dit ook jouw patroon is. Soms heel subtiel. Zo schreef Anin: ik merk dat elke keer als ik geluk ervaar ik het gelijk wegdruk met het oude verdriet (wat er al lang niet meer is). Een vastgeroest patroon wat ik al mijn hele leven zo doe. En nu zie ik het en kan ik eruit stappen en het geluk toelaten.

Wat is er wel?

Als je je blik verschuift van wat er wel in je leven is, kun je de dankbaarheid gaan ervaren. Dat betekent overigens niet dat je het akelige ontkent alsof dat er niet is. Je focus is anders. Zelf merk ik dat dat om steeds kleinere dingen in het leven gaat. De glimlach van een kind. Het spinnenweb met dauwdruppels erop. Dat ik kan wandelen in het bos, dat ik kan dansen, kan schaatsen. Ik heb het gevoel als ik op mijn harp speel of we met het hele gezin om tafel zitten.

Mijn vriendin schreef: Woensdagochtend…koffie bij mijn vader, de kerst-groep uit mijn jeugd staat er weer. Het lijkt zo gewoon…maar wat is het RIJK!

Iemand anders schreef me: Ik ben zo dankbaar dat ik zoveel inzichten mocht krijgen dit jaar en steeds meer uit de angst en het verhaal blijf.

Magnetisme

Dankbaarheid heeft een hoge frequentie en werkt als een magneet. Daar waar je je dankbaar voor voelt, daar trek je nog meer van aan in je leven. Het gaat dan om de dankbaarheid echt als ervaring toe te laten. Geen mind-dankbaarheid maar dat je hele wezen het voelt.

Waar kun jij je allemaal dankbaar voor voelen? Sta dagelijks eens een moment stil om je daar bewust van te worden. Je zult merken dat het je leven verandert.

Fijne dag

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies