/
Ga weer eens spelen!

Ga weer eens spelen!

Vanuit het notariskantoor waar ik werkte, hadden we een personeelsuitje. Op de locatie was ook een speeltuintje. Wip, glijbaan, schommel. De notaris, oudere man, keurig net, strak in het pak, ontpopte zich deze avond als een spelend kind. Hij roetste van de glijbaan. Ging uit zijn dak op de schommel en had veel lol in de draaimolen. Op dat moment kon ik me alleen maar heel erg irriteren aan het feit dat hij de volgende morgen, weer strak in het keurslijf door het kantoor liep.

Nu zie ik wat een geweldig voorbeeld hij was van je innerlijke kind alle ruimte geven. Ongeacht wat anderen om je heen (en in zijn geval al zijn medewerkers) ervan zouden vinden.

Je innerlijke kind staat te trappelen

Wij staan zo vaak in de serieuze stand, wat vaak gepaard gaat met moeite doen, zware energie, je zorgen maken. Kijk eens naar een spelend kind. Emoties komen en gaan en ze spelen weer verder. Licht, luchtig, vrolijk, vrij en blij. Kun je het kind in jou voelen als je dit leest? Kun je voelen hoe het staat te trappelen om weer te mogen spelen. Om te mogen ravotten, gek te kunnen doen, te kunnen huppelen, te stoeien, te lachen, te dansen.

De laatste tijd komt het thema “spelen” regelmatig bij me langs. Ook spelen met de energie tijdens de meditaties. Spelen met situaties in het leven. Oké nu ervaar ik dit zo en wat gebeurt er als ik vanuit deze invalshoek er naar kijk? Of wat gebeurt er als ik een stap naar achter zet in plaats van tot actie kom? Spelen is voor mij ook openstaan, onderzoeken met nieuwsgierigheid, dat strakke loslaten, me laten verrassen. En ja, ook de controle loslaten.

Vastgeroeste patronen loslaten

Spelen geeft zoveel nieuwe mogelijkheden. Je laat de vastgeroeste patronen los, waardoor de energie weer op een vrije manier door je heen kan stromen. Je creativiteit kan zich weer ontplooien. Daar waar je blij van wordt kan weer volop de ruimte krijgen.

En “spelen” is dus veel omvattender dan waar je gewoonlijk aan denkt bij spelen. Het is jezelf alle ruimte geven om jeZelf te zijn, los van alle conditioneringen. Los van alle angsten, schuldgevoelens, voorbehouden.

Durf te spelen

Spring eens uit de ban. Ben je iemand die de recepten voor je heerlijke lekkernijen altijd strak volgt? Laat het eens los, speel eens met dat recept. Welk specerij of kruid zou je – puur vanuit je ingeving – willen toevoegen? Wat zou je willen weglaten? Durf te spelen.

Lachen om jezelf

Een mooie bijkomstigheid van het spelen, is dat je om je eigen eigenaardigheden kunt gaan lachen. Je gaat je eigen serieusheid zien, de soms dol-dwaze situaties waardoor je daar in bent beland. Je ziet opeens de betrekkelijkheid en de ingehouden energie ervan.  Het hylarische van de situatie. Op het moment dat je om jezelf kunt lachen is daar de bevrijding van jezelf. Dan opent zich de weg om die verbinding met je ware Zelf weer te (her-)ontdekken.

Wat houdt je nog tegen?

Ik wens je een speelse blije week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies