/
Gedachtenkracht

Gedachtenkracht

Gedachten hebben een enorme kracht. Veel sterker dan menigeen zich bewust is. De gedachten die je toelaat creëren jouw realiteit op aarde. Dat kan fijn of minder fijn uitpakken. Dat hangt dus van het soort gedachten af dat je toelaat. Daarnaast vereenzelvigen we ons vaak met de gedachten die langs komen. We zijn gaan geloven dat wat we denken dat we dat ook zijn. Ik ben jaloers, ik ben verdrietig, ik ben gelukkig, ik ben vrij, ik ben mooi, ik ben lelijk, mijn lichaam doet het niet, ik ben niet goed genoeg, ik ben schuldig en ga zo maar door.

Gedachten zijn energie

Tot het moment dat je gaat ervaren dat gedachten ook slechts energieën zijn. Energie die komt en gaat en waar je oordeelloos naar kunt kijken. Je wordt je ervan bewust dat je ze waarneemt, het waarnemende in jou, en dat je die gedachten niet bent. Dan kom je uit bij dat stille in jou, die intense rust. Dan is er overgave aan het Goddelijke dat creëert in plaats van de persoonlijkheid. Ik ben niet bijbels vast maar wat er bij me opkomt is “Uw wil geschiede”.

Wat ben je gaan geloven?

En als we het dan hebben over de tijd waarin we nu leven. Wat ben je al persoonlijkheid allemaal gaan geloven over Covid 19? Wat ben je allemaal gaan geloven over de nieuwe samenleving? Wat ben je allemaal gaan geloven over kwetsbare groepen in de samenleving?

Als je 60+ bent wordt je beschouwd als kwetsbare. Misschien ben jij wel een fitte 60 plusser en ben je nu gaan geloven dat je kwetsbaar bent waardoor je met je sporten bent gestopt, met je dagelijkse wandelingen, met je contact met je vrienden, dat wat je nou juist zo fit houdt …. Dat niet alleen, de gedachte dat je een kwetsbare oudere bent, zorgt er in je hersenen voor dat je die energie naar je toetrekt.

Jouw innerlijke leraar

Begrijp me goed. Je hoeft geen risico op te zoeken. Maar voel in jezelf wat er klopt voor JOU. Welke handelingen kloppen er wel of niet in wat je gaat doen. Luister eens naar de innerlijke leraar in JOU. Welke geloofssystemen willen er gezuiverd worden?

Gisteren schreef ik over het thema “ben je schuldig”? Ik kreeg direct een reactie van een lezeres, die ik graag met jullie wil delen, om de impact van het geloofssysteem te laten zien.

“…Haar achterbuurmeisje, nu een volwassen vrouw, is overleden aan zelfdoding. Een mooie vrouw in de zorg, die corona had, ziek was en hoorde dat op haar verpleegafdeling er 5 mensen ziek waren geworden…..Ze dacht dat het haar schuld was en daar kon ze niet mee leven, had in haar afscheidsbrief gestaan…. Dit gekke virus, het schuldgevoel, de angst. Dit is zo…..tjsa hoe zal ik het zeggen…geen woorden voor. Wat doen we ons en elkaar aan”.

De illusie ontmaskeren

Vanuit het hogere perspectief, daar waar alle vereenzelviging en gehechtheid wegvalt, daar in dat stille punt, die oog van de orkaan, daar kun je ontdekken dat wat je altijd gedacht hebt wat waar was, pure illusie is. Op het moment dat je het dacht, was het jouw waarheid. Nu, in de frequentieverhoging kun je vanuit het grotere plaatje gaan waarnemen. En daar is het nu tijd voor.

Mooie ontdekkingsreis toegewenst.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies