/
Geen voedsel zijn

Geen voedsel zijn

Dit is niet mijn tekst. Ik zag hem voorbij komen in een stuk van Christina en herkende wat ze erin beschreef.

Je mee laten trekken

Ad kwam bij me. Hij vertelde me hoe hij het gevoel had steeds “aangevallen” te worden door mensen die het glas altijd half leeg zien. Zodra ik die mensen rondom me heb, voel ik mijn hele energie zakken. Ik merk dat ik zelf ook mee ga in mopperen en klagen, terwijl ik juist zoveel moois om me heen zie gebeuren.

Thea vertelde me dat het haar opvalt dat ze zo uitgedaagd wordt om duidelijk haar grenzen aan te geven om niet in een energielek terecht te komen.

Jezelf opnieuw uitvinden

We zitten in enorme transformatieprocessen waarbij we onszelf weer opnieuw aan het uitvinden zijn. Al die nieuwe ervaringen kunnen al intens voor onszelf zijn, laat staan dat het voor een ander ook een shift is, als die met de nieuwe Jij in aanraking komt.

Voor Thea was het tot voor kort echt een ding om haar grenzen te bewaken. Nu ze die aangeeft lijkt het of haar omgeving haar opeens niet meer zo aardig vindt. Ik vroeg haar of dat werkelijk zo is, of dat dat haar innerlijke oude beleving nog is. In het hoger inpluggen zag ze, dat ze  een oude overtuiging van “aardig zijn” had, wat betekende om overal maar ja op te zeggen, uit angst om niet leuk gevonden te worden.

Geen voedsel zijn

Er hangt nogal veel angst in de lucht en daar bewegen wij ons voortdurend in. Laat jouw energie geen voedsel zijn voor die angst. Daarmee wordt het alleen maar gevoed en daar reageert zowel jouw binnenwereld als ook de buitenwereld op.

Niets is krachtiger dan jouw licht!

Je licht leven

Door je licht te leven wordt het steeds helderder in jou welke “donkere kanten” nog belicht willen worden. Oude patronen met een lage energie die jou ervan weerhouden om jeZelf uit te drukken in de wereld. Als die energieën helder worden in je bewustzijn, kun je eruit stappen. Het laten transformeren.

Als je in je licht staat, ben je beter in staat bij jeZelf te blijven. Kan de ander in woede uitbarsten en kun jij zien van waaruit de ander reageert, zonder erop te hoeven reageren. Gewoon die menselijke engel zijn.

Het voeden van ego’s

Met Ad kwam ik uit op het voeden van ego’s. Als iemand telkens weer dezelfde verhalen aan jou vertelt over dat het zo moeilijk is, dat het de schuld van die en die is, dat het allemaal ellende is, kun je daarin mee gaan. Daarmee voedt je die lagere energieën. Je kunt er ook voor kiezen om jouw licht erop te laten stralen. Vanuit je hart in mededogen aanwezig zijn zonder op de verhalen in te gaan of ze te bevestigen.

Steeds meer licht verenigt zich. Ik ervaarde het gisterochtend weer in de yoga- en meditatieochtend. Een dans van licht van alle aanwezigen. Stel je eens voor dat dit wereldwijd aan het gebeuren is! Dat brengt saamhorigheid, vrede en vreugde. Dat brengt een nieuwe wereld. Én dat brengt, dat alles wat nog verscholen is, naar boven komt. Zowel in jezelf als in de wereld.  Het komt om te gaan!

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies