/
Geloof jij in stralende vibrerende gezondheid?

Geloof jij in stralende vibrerende gezondheid?

Collectieve overtuigingen

Deze week neem ik je graag mee in de overtuigingen over gezondheid. Het massabewustzijn is doordrengt met allerlei collectieve overtuigingen over gezondheid. Je kent vast wel de uitdrukking  “gebreken komen met de jaren”. Het geloof dat als je ouder wordt, je ogen achteruit gaan, je botten brozer worden. Dat als je in de overgang komt je bloeddruk omhoog gaat, je humeur op en neer gaat. Het geloof dat alleen de dokter je beter kan maken.

Identificatie

Tegenwoordig kunnen we op internet van alles vinden over ziektes en hun kenmerken. Het grote gevaar hiervan is dat als je dat leest jezelf er direct mee identificeert. Ik heb eens een vragenlijst gekregen over de overgang. Er stonden allerlei aannames in en ik had direct door: “stoppen”. Straks ga ik het ook nog geloven. Kijk eens naar de aannames over cholesterol. Ben je je bewust hoe de farmaceutische industrie hier een rol in speelt? Hoe die je wil laten geloven dat je een probleem hebt? Ook de labels die geplakt worden over ADHD, autisme, border-line. Het gevaar van deze labels is dat je gaat geloven dat je het BENT en je bent het niet. Jij bent een stralend, uniek wezen met je eigen kwaliteiten. En ja, we passen steeds minder in die vastgestelde hokjes …..

Wat geloof jij?

In mijn visie staat onze lichamelijke gesteldheid niet op zich zelf. Het is verbonden met onze emoties en onze gedachten. Dat was je gelooft zie je weerspiegelt in je leven, dus ook dat wat je gelooft over gezondheid. Geloof ik in achteruitgang en ziek zijn of geloof ik in stralende vibrerende gezondheid? En wat wil ons lichaam ons duidelijk maken als het ons kwalen en ziek zijn laat ervaren? Het is aan ons om de vertaalslag te maken wat helder gemaakt wil worden.

Frida heeft al een hele tijd last van een zere schouder en arm. Er zijn foto’s gemaakt en er is nader onderzoek gedaan in het ziekenhuis. Hier komt niets uit. Haar werk bevalt haar al een hele tijd niet meer. Samen met haar leidinggevende wordt gekeken naar alternatieven en daar komt ze nog niet zo uit. Eigenlijk wil ze weg maar er zijn nog zoveel (schijn-)veiligheden die haar op de plek houden. Ze voelt zich gevangen en weet niet hoe uit de kooi te stappen. In de sessie die ik met haar doe voelt ze zich vleugellam. We kijken hoe haar ideale werksituatie eruit ziet.  Ze ziet dat zo mooi mogelijk voor zich en ontdekt de schijnveiligheden waar ze in gelooft en hoe ze die los kan laten. De vrijheid die dat oplevert en …. haar arm reageert direct. Die ontspant, wordt warm en gaat stromen. Geen dokter die dit voor Frida kan oplossen. Wie wel? Frida zelf!

Stralende vibrerende gezondheid

Afgelopen weken heb ik dit onderwerp tijdens mijn meditaties onder de loep genomen. Ik heb gekozen voor stralende vibrerende gezondheid. Dat wat we werkelijk zijn ís stralend vibrerend gezond. De energie van het Goddelijke Zelf is stromend en helend. Iedere keer als ik een meditatie deed en me afstemde op het Goddelijke Zelf hoorde ik “mag ik?”. Interessant hè? Ergens hield ik dus de kracht van het Goddelijke Zelf tegen om mijn kwalen te helen. Het inzicht kwam tijdens een bootreis een paar weken geleden. Zes dagen op een boot met – ik kan wel zeggen – behoorlijk extreem weer. Windkracht 10 was niet ongewoon. De één na de ander werd gevloerd door zeeziekte en ik bleef rechtop. Kon zelfs gewoon fitnessen. En tijdens dat fitnessen zag ik opeens “oh ja, ik heb gekozen voor stralende vibrerende gezondheid”. Wat mooi hoe dit werkt.

Ik hoor je nu denken “ja Marion, en wat als ik kanker heb? Praat je dan ook nog zo?” Ja, ook kanker wil je iets duidelijk maken. Ik geloof niet dat ik genees als er alleen iets weggesneden of weggebrand wordt. Laat ik helder zijn dat nodig kan zijn én de onderliggende oorzaak wil gezien, herkend en erkend worden. Dat geeft heling. In het boek Radicale Remissie komen mensen aan het woord die zich zelf genezen hebben van kanker. Als ik dat lees geeft mij dat zoveel hoop. En dat gaat ook over het toestaan, het erkennen en het laten stromen van het goddelijke licht dat we zijn. 

Wat is heling?

Interessant daarbij is om te kijken hoe we naar heling kijken. Vanuit onze persoonlijkheid is geheeld zijn dat we fysiek gezond zijn. Iemand kan echter overgaan met een lichaam dat “op” is en toch zó geheeld overgaan door al het emotionele en mentale opruimwerk wat zij of hij gedaan heeft. Dus wat is heling?

Tip

Mijn tip is om je af te stemmen op je Goddelijke Zelf. Onderzoek eens hoe stralend vibrerend dat is. De helderheid, de sprankelendheid en de kracht ervan. Nodig dit uit om door je hele systeem te stromen. Fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel. Voel de vibratie van dit Zelf. Voel hoe het staat de popelen om door jou heen te stromen, om je inzichten te geven om je te helen. Vraag om hulp. Vraag en het zal je gegeven worden. Met vragen open je de deur naar je Goddelijke Zelf waardoor het jou alles kan geven wat je nodig hebt om tot stralende vibrerende gezondheid te komen. De juiste mensen op je pad, de juiste artsen, de juiste inzichten.

Fijne week.

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies