/
Genade – een gewaarzijn

Genade – een gewaarzijn

Genade

Vanmorgen ging de yogales over “genade”. Raar woord waar ik nooit zoveel mee kan. Het brengt me terug bij de kerk. Gods genade. Toch eens kijken wat Wikepedia zegt “één van de eigenschappen van God. Het is een spontane, niet verdiende goddelijke gunst”. Merk lachend op dat mijn haren al rechtop gaan staan. Volgens mijn yoga docent is het een gewaarwording. Nou ik kan er even niet bijkomen.

In de badkamer kijk ik in de spiegel. Na een heerlijke vrijpartij lijken mijn ogen op twee lichtkogels. Ik voel hoe de seksuele levensenergie door mijn lichaam stroomt. Tintelend van top tot teen. Op het moment dat mijn man de badkamer in komt lopen en ik hem in zijn ogen kijk voel ik ….. genade. Wauw! Gewaarzijn, er geen woorden, geen uitleg aan geven maar dit bijzondere gevoel ervaren.

En of ik het wil of niet kom ik toch bij de Gods genade uit. Ik hou het erop dat ik hem wel verdiend heb. De Goddelijke liefde die door mij heen stroomt en die ik deel. In dit moment met mijn man.

Mijn ogen verraden die Goddelijke liefde. Het is alsof er helende kracht uitvloeit waar ik ook naar kijk. Er is een bepaald soort zachtheid naar alles en iedereen rondom me.

 

Het heilig huwelijk

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met mijn innerlijke man en innerlijke vrouw in balans te brengen. Zodanig dat mijn innerlijke man (de acties, het denken, de bescherming) en mijn innerlijke vrouw (het ontvangende, het verzorgende, de harmonie, het gevoelige) elkaar steunen. Als die twee in balans zijn kan het heilig huwelijk in mezelf ontstaan. Het samensmelten van het mannelijke en vrouwelijke in mij. Heelheid. Op dit moment, in de badkamer voel ik dat dit huwelijk, nu, in mij gesloten wordt.

Nu ik me gewaar ben geworden wat genade betekent lijkt het of ik verder op de dag steeds vaker momenten van genade waarneem.

Het overgeven aan het Goddelijke Zelf is mijn thema geweest de laatste tijd. Alle controle (proberen) loslaten en dát leven wat geleefd wil worden.

Zijn wie je bent

Petra woont aan de andere kant van het land. Dit weekend komen haar ouders bij haar logeren. De hele week is Petra al onrustig. Het hele huis moet spik en span. De kinderen krijgen een snauw omdat ze hun speelgoed moeten uitzoeken en opruimen. De ramen moeten nog gelapt. Als Petra uiteindelijk vrijdagavond uitgeput op de bank zit, realiseert ze zich dat zichzelf aan het weggeven is. Alles zo netjes mogelijk willen hebben, zoals haar ouders dat altijd deden, in ruil voor het krijgen van goedkeuring.

In de liefde van het Goddelijke Zelf mag en kan je helemaal zijn wie je bent. In die verbinding voel je je vrij. Liefde vanuit het ego is gebonden aan voorwaarden. Ik hou van jou als jij dit of dat wel of niet doet. Die liefde is beperkend. In de onvoorwaardelijke liefde van het Goddelijke Zelf juicht je ziel. Kun je het avontuur dat leven heet, aangaan. Dat betekent ook dat je jezelf niet meer weg hoeft te geven om iets terug te krijgen. Je voelt gewoon op diep nivo dat je helemaal goed bent zoals je bent. En dat alles in jouw aanwezig is. De man en de vrouw in jou, die samen komen in onvoorwaardelijke liefde.

Alles wat je nog van buiten probeert te halen komt in een bodemloze put die jou nooit zal vervullen. Als geluk niet langer afhangt van (de goedkeuring van) een ander, krijgt elke relatie meer kleur. Het bewustzijn wordt opgerekt, je krijgt meer een adelaarsview, je voelt je vreugdevoller, er is minder neiging tot oordelen, je kunt tot diepere overgave komen en het hart kan zich wijder openen. 

Heilige seksualiteit

Verbinding op diepere lagen die zich ook uit wil drukken in heilige seksualiteit. Als je vrijt zonder iets nodig te hebben, zonder iets te halen, zonder voorwaarden en in totale overgave dan kun je dieper je eigen heelheid en dat van je partner ervaren. Dan kun je op diepere levels als ooit tevoren het Goddelijke ervaren. Werkelijke versmelting vindt dan plaats. Extase. Door het gewonde vrouwelijke en het gewonde mannelijke in ons, is dit een ware levenskunst. 

Verderop in dit Voedsel geef ik je een boekentip over dit onderwerp.

De komende weken ga ik even in de relaxmodus waardoor je de komende drie weken geen Voedsel ontvangt. 

Fijne weken,

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies