/
Geven is ontvangen

Geven is ontvangen

Het thema van deze week kwam vrijdag intens bij me binnen, tijdens een meditatiedag waar ik deel aan nam.

Leeglopen

Veel mensen hebben het gevoel dat als ze veel geven, ze helemaal leeglopen. De energie weglekt als het ware. Als je snel moe wordt is dat vaak een teken dat je niet in verbinding bent met je Goddelijke Zelf. Je bent vanuit je persoonlijkheid hard je best aan het doen om te geven.

Je wilt de ander helpen (met alle goede bedoelingen). Je wilt het anders, beter, mooier maken. Dat kost energie.

Het kan ook zijn dat je aan het geven bent omdat je iets van de ander nodig (denkt) te hebben. Je wilt aardig gevonden worden, je wilt dat de ander ziet, hoe hard je wel werkt, je wilt erkenning, je wilt liefde, je wilt …. (vul zelf maar in).

In beide scenario’s zitten verwachtingen. De verwachting dat iets beter of anders wordt of de verwachting naar de ander toe dat hij of zij ergens aan moet voldoen. Zodra je in de verwachting zit, zit je in een strijd. De ander zal zich in de energie terugtrekken als je iets van hem of haar verlangt. Wellicht onbewust. Maar toch. Strijd kost energie.

Acceptatie

Hoe ga jij om met acceptatie van dat wat er is? Is dat lastig voor je? Kun je dat wat zich aandient helemaal toelaten, zonder er een verhaal van te maken? Zonder er uitleg vanuit je mind aan te geven?

Als je dát accepteert wat er is, nodig je de ander uit zich zelf te zijn en kan die zich naar jou openen.

Acceptatie is het sleutelwoord voor “geven is ontvangen”.

Healing

Tijdens de meditatiedag deden we een healingmeditatie. Eén iemand lag in het midden (met een serieuze reden tot healing) en de anderen zaten rondom die persoon. In verbinding met het Goddelijke Zelf kwam er zo’n enorme energie tot stand die stroomde. Het enige wat deze healingsessie vroeg was in verbinding blijven met de energie van  Goddelijke Zelf. Niets sturen, niets pushen, niets geven, alleen maar de Goddelijke Energie door je heen laten stromen. Wat ik ervaarde was dat ik gaf door mijn ZIJN. De Goddelijke liefdesenergie stroomt door mijn lichaam (wat een uitdrukking is van het Goddelijke Zelf) naar de ander. Haar energie werd omhoog getild en aangeraakt. En weet je wat er bij mij gebeurde? Ik kreeg een boost aan energie terug. Het beeld dat ik erbij krijg is het lemniscaat, de liggende acht. Een ononderbroken stroom aan energie. Geven is ontvangen.

Moeiteloos

Geven vanuit het Goddelijke Zelf gaat dus moeiteloos en gééft energie. Dan kom je ook uit bij dienstbaar zijn. Voor het ego kan het woord “dienstbaar” heftige reacties oproepen. Alsof de persoonlijkheid dan iets moet inleveren. Vanuit het Goddelijke Zelf kom je uit bij co-creatie, samenwerking. Het gaat niet meer om jou. Het gaat om het geheel. Jouw energie draagt iets bij aan het geheel en daarvoor krijg je een boost aan energie terug. De hogere emoties worden in je geactiveerd. Denk aan dankbaarheid, vreugde, liefde, schoonheid, harmonie.

Nou ja, ik zit hier dus nu dit stuk te schrijven vanuit die energie. Wat een heerlijkheid en wat een dankbaarheid dat ik dit kan en mag ervaren. Het brengt ook weer borrels in mijn buik over wat ik ga doen na mijn sabbatical. Fijn om dat ook weer te voelen. Zodra ik het plaatje rond heb, laat ik het je weten.

Ik nodig je van harte uit om deze week eens bewust stil te staan bij jouw verbinding met je Goddelijke Zelf. En laat iedere gedachte los, hoe je dat zou moeten ervaren. Laat je gewoon verrassen. Vraag om je ervaring te verdiepen in het waarnemen van deze verbinding. Om te voelen dat je lichaam een uitdrukking daarvan is. Dat het door je heen stroomt en dat je dus niets hoeft te “doen”. Alleen maar die Goddelijke energie door je heen te laten stromen en daarin aanwezig te zijn. Geniet ervan.

Fijn week.

Harte groet,

PS wakkert dit blog je verlangen naar contact maken met je Goddelijke Zelf aan? De stilteretraite is een ideale gelegenheid om de verbinding te ontdekken. Doe je mee van 24 tot en met 27 augustus a.s..? Er zijn nog vier plekken vrij.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies