/
Geven om te krijgen

Geven om te krijgen

Geven is ontvangen. Dat wat je uitstraalt krijg je terug. Interessant is om eens te onderzoeken of je geven werkelijk onvoorwaardelijk is of dat er eigen belang in zit. (En dat kan heel subtiel zijn).

Berend merkt in zich zelf op dat hij het lastig vindt als mensen in zijn direct omgeving niet lekker in hun vel zitten. Een schuldgevoel ligt bij hem op de loer als hij zich zelf fijn, vreugdevol en comfortabel voelt en een ander minder lekker in zijn vel zit. Berend: “ik ga mezelf in alle bochten wringen om het voor die ander ook maar zo goed mogelijk te krijgen als ik het zelf heb. Ik ga geven, zowel fysiek als energetisch.

Een diepere laag

Als ik met Berend naar zijn patroon kijk, ontdekt hij, dat in het geven eigenlijk een diepere laag schuil gaat. Hij ervaart een nare sensatie in zijn systeem als de ander niet lekker in zijn vel zit. Dat gevoel wil hij weg hebben. Het knaagt. Dat verdwijnt als hij geeft. Hij ziet dat door de ander te geven, het eigenlijk niet om de ander gaat maar om hem zelf. Bovendien ziet hij dat hij de ander niet echt helpt door steeds het ego van de ander te voeden.

We kijken samen naar de patronen van ego’s. Die zijn nooit tevreden, zien altijd beren en verlangen altijd naar meer. De vraag is of je iemand een dienst bewijst om deze energie aandacht te geven en te voeden.

Hoe kun je dit nu keren?

Nu Berend zich bewust is geworden van het feit, dat hij geeft om zijn eigen nare gevoel weg te krijgen, kan hij uit dit patroon stappen. Ik begeleid Berend in zich zelf uitlijnen op zijn bronenergie. Van daaruit kan hij de nare sensatie waarnemen puur als sensatie, als energie. Zonder uitleg. Het hoeft zelfs niet weg. Vandaar uit kan hij ook voelen dat hij zich zelf gelukkig en vreugdevol mag voelen. Dat hij het goed mag hebben als een ander in een andere energie zit.

Een open hart

Vanuit de verbinding met de bron voelt hij hoe zijn hart opengaat en hoe hij nabij kan zijn. Zonder ego’s te voeden. In neutraliteit, vanuit zijn hogere frequentie zijn bijdrage leveren. Puur door aanwezig te ZIJN. Dat heeft zijn uitwerking.

Onvoorwaardelijk

Berend voelt de rust indalen. Hij hoeft niet meer zijn best te doen om iets te krijgen van een ander om zich zelf beter te voelen. Hij voelt de verschuiving in zich om een ander iets te willen aanreiken. Nu vanuit zijn hart, vanuit onvoorwaardelijkheid, vanuit liefde. Hij ziet in de energie hoe weldadig dat ook voor de ander is. Bij de ander valt namelijk ook het gevoel iets terug te moeten geven weg. Ook al is dit misschien op onbewust niveau.

Kortom een win/win situatie.

Ik nodig je van harte uit om jouw geven eens onder de loep te nemen. Waar geef je eigenlijk voor jezelf. Om bijv. gezien of gehoord te worden. Om goedkeuring te krijgen. Om te laten zien hoe bijzonder je bent. Om te laten zien hoe goed je wel bezig bent, hoe lief, hoe vriendelijk je bent. Noem maar op.

Mooie ontdekkingstocht toegewenst.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies