/
Hallo Licht

Hallo Licht

De eerste ochtendstralen glijden door de spleet in het gordijn de slaapkamer binnen. Buiten hoor ik de vogels al weer zingen. Goedemorgen Licht! Terwijl ik wakker word voel ik hoe mijn persoonlijkheid zich zelf weer aan het bij elkaar rapen is. Een vorm aan het creëren is van wie het denkt dat ik ben.

Het is er altijd

Mijn ochtendritueel bestaat uit yoga en meditatie. Mezelf afstemmend op het Licht. Het Licht dat er altijd is, het Licht dat verlicht, zowel qua zwaarte als qua uitstraling. Me doet ervaren dat ik veel meer ben dan wat de persoonlijkheid me wil doen laten geloven. Het is er beide. Door mezelf ’s morgens af te stemmen op dat hogere, begin ik de dag vanuit Licht en dat geeft een hele andere ervaring.

Misschien ben je jezelf wel niet zo bewust van dat altijd aanwezige Licht. Van jouw uitstraling. Het Licht dat jou leidt op de weg die je aflegt. Het Licht dat je de weg toont.

Laat maar even het plaatje weg van hoe jouw Licht eruit zou moeten zien. Het kan zich op allerlei manieren tonen. Als rust, vrede, als kleur, als klank, als trilling, als leegte.

De realiteit onder ogen zien

Ken jij de weldaad van het ervaren van Licht in je leven? Hoe meer je afgestemd bent op Licht, hoe anders je realiteit wordt. Simpelweg gezegd krijg je een andere kijk op jouw realiteit. Ineens zie je dingen die je anders niet zag. Ineens zie je schoonheid of de samenhang van dingen. Ineens voel je je dankbaar voor het leven dat je leidt en hoe je op dit punt bent aangekomen. Ineens merk je dat je relaxter bent. Ineens voelt het allemaal gewoon lichter aan.

De winter gaf je de mogelijkheid om letterlijk naar binnen te gaan. Om te onderzoeken, te ontdekken en tot inzicht te komen wat er wil veranderen in je leven. Wat zijn je frustraties, wat loopt er nog niet lekker in je leven terwijl je zoooooo je best doet? Hou je vast aan het oude, het koppige in jou, of ben je bereid om dat wat zich aan je heeft getoond, een kans te geven en te verschuiven? Om te stoppen met je best te doen en om mee te bewegen als bamboeriet.

Toelaten

Het Licht in je leven toelaten. Nee, het is niet altijd leuk. En dat is het leven. Hoe meer Licht je toelaat, hoe meer er ook wordt belicht waar je niet naar wilde of naar kon kijken. Alles in de meest brede zin van het woord. Oude pijnen die opgeslagen liggen in je systeem en die boven komen. Zonder oordeel de ware aard van de realiteit onder ogen gaan zien. Je kunt jezelf dus aardig tegen komen in wat nog niet lekker loopt. Waar je altijd voor weggelopen bent. Gewoon omdat het misschien te heftig was om het te toe te laten. Weet dat het komt om te gaan 😊 en met behulp van het Licht, kun je er nu zonder drama naar gaan kijken. Dieper en dieper in jezelf afdalen om jezelf te leren kennen. Te ontdekken en te ervaren dat JIJ dat Licht bent. Uitdijen in je bewustzijn.

Licht toelaten! Zowel in je fysieke, emotionele als mentale lichaam. Ga eens op ontdekkingstocht en ervaar wat Licht met je doet.

Pia had last van haar maaggebied. Het gebied van de persoonlijkheid en het gebied van waaruit we controle proberen te houden. Ik nodigde haar uit contact te maken met het Licht en dat toe te laten in dat gebied. Pia begon klanken te maken. Onophoudelijk. Ik zag haar lichaam ontspannen, zakken. Het gebied werd zachter, de pijn milder. Nadien zei ze “ik voel me een stuk lichter”.

Ik wens je een fijne Lichte week toe. Licht zowel qua uitstaling als qua zwaarte.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies