/
Healing

Healing

Bij het woord “heling” hebben we meestal een idee over lichamelijke gezondheid. Een lichaam dat stroomt, zonder pijn, zonder gedoe. Heling gaat echter veel verder dan een gezond lichaam.

Rita had kanker. In het hele ziekteproces werd ze zich bewust van allerlei zaken rondom het thema “niet gezien worden”. De arts bij wie ze onder behandeling was, behandelde haar als een nummer. In de wachtkamer moest ze meerdere keren langer wachten omdat op één of andere manier niet doorgekomen was dat ze er was. Telkens weer werd ze niet gezien. Ze werd zich bewust hoe ze zich haar hele leven had teruggetrokken. Hoe ze zich klein maakte uit angst zich zelf te laten zien. Tot ze zag “een ander kan mij niet zien als ik mezelf niet laat zien”.

Diepere lagen van heling

Een ziekte die zich manifesteert kan een grote duw naar heling zijn. Heling op diepere lagen van wie je bent.

Peter stierf. Zijn lichaam was niet meer gezond geworden. Wel had hij enorme sprongen in bewustzijn gemaakt. Oude huiden afgelegd, zich zelf totaal omarmt en de liefde van de mensen rondom hem toegelaten. Hierdoor ging hij – zo zei hij zelf – geheeld over.

Doen versus Zijn

We kunnen een ander niet healen. Dat kan degene alleen zelf doen. Wel kun je een uitnodigende ruimte neer zetten waarin je de ander ondersteunt om zich zelf te healen. Dat gaat niet over een “doen”, dat gaat over in de trilling van liefde aanwezig zijn.

Je trilling verhogen – hoe dan?

Je hoort wellicht de laatste tijd steeds de terminologie “je trilling verhogen” . Hoe doe je dat dan – je trilling verhogen en vanuit de trilling van liefde aanwezig zijn?

Je trilling wordt automatisch verhoogd als je de dingen doet waar je blij van wordt. Als je aan iemand denkt en je hart begint te stromen. Al die zaken en situaties waarvan jouw hart sneller gaat kloppen. Dan verhoog je je trilling. In die verhoogde trilling kan het voor een ander heel helend zijn om in jouw nabijheid te zijn.

Hart-brein coherentie

Als je tijdens je ademhaling je focus richt op je hart en op gelukzalige emoties, dan heeft dat direct zijn uitwerking op je brein en zul je je snel fijner in je vel voelen. Dit wordt hart-brein coherentie genoemd. Het Heartmath instituut heeft een speciale app ontwikkeld waarmee kunt oefenen om in die coherente staat te komen.

Leeg gezogen worden?

Ik stond met een stand op een beurs toen Petra langs kwam. Ze zei ik kom even bij je staan hoor. Ze    stond een kwartiertje naast me zonder iets te zeggen. Toen ze vertrok zei zei “bedankt he”. Of mijn energie dan verlaagt? Nee juist het tegenover gestelde vindt plaats. De energie vermeerdert.

Aanwezig zijn

Healing gaat wat mij betreft dus niet over licht sturen, iets toevoegen of iets weghalen bij de ander. Het totaal aanwezig zijn in je eigen licht en liefdesveld heeft zijn uitwerking op alles en iedereen rondom je. Je trekt automatisch mensen naar je toe die jij met jouw veld iets te bieden hebt.

Heb je iemand die steeds in je bewustzijn plopt? Dat is niet voor niets! Ook in de energie kunnen mensen zich bij je melden. Ga er maar eens mee zitten in jouw lichtveld. Neem de energie van die persoon in je aandacht, zonder haar of zijn situatie te willen veranderen. Zonder iets toe te voegen, weg te halen. Alleen jouw volle aanwezigheid en de energie van de ander. Als je voelt dat het genoeg is dan laat je de ander weer uit je bewustzijn glijden. Dat is een ruimte voor healing creëren.

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies