/
Heb je de koekoek gehoord?

Heb je de koekoek gehoord?

De boodschap van de koekoek

Vorige week liep ik met een mede-reizigster het pad van Fransiscus. Vanuit Assisi liepen we zeven dagen in de richting van Rome. Onze trouwe metgezel was de koekoek. Mijn vader is opgegroeid met natuurwijsheden. Over de koekoek zegt hij: “als de koekoek roept komt er regen”. De weersvoorspellingen voor deze week waren bakken water. En ja, we hebben water gehad hoor, exact op de momenten dat we binnen waren…

Wat wandelen doet

Door te wandelen komt er rust in je hoofd en je emoties komen in stroming. Het wordt opeens helder dat je het verdriet van iemand anders gedragen hebt of dat je vast zit in je verhalen. Je kunt in contact komen met je innerlijke schoonheid en vrede. Wat ik zelf deze week sterk ervaarde, was de dankbaarheid naar mijn lichaam toe. Dat mijn voeten en benen me acht uur lang berg op en berg af dragen en voort doen gaan.

Wat de koekoek hier mee te maken heeft?

Door te wandelen kom je meer bij de inwoner van jezelf. Je maakt op een dieper contact met je ware essentie, dat wat je écht bent. Met je innerlijke schoonheid. De natuur is een grote spiegel van dat Zelf. Je kunt steeds meer de schoonheid van de natuur zien en je er over verwonderen. En dus de schoonheid van jeZelf zien en je hierover verwonderen. Hoe mooi je in elkaar zit. Heb je wel eens langs een veld gelopen met allerlei verschillende soorten bloemen? De harten van die bloemen gezien? De dauwdruppel op het blad? De schittering van de zon in die druppel? Heb je weleens het fluweelachtige mos gevoeld. De zachtheid ervan? Je kunt het allemaal beschouwen als deel van jeZelf. De natuur nodigt je uit om op een hele liefdevolle manier naar jezelf te kijken. Het spreekt tot je. Het laat je voelen wie je écht bent.

De steen die slijt

We volgende de rivier. Soms vriendelijk kabbelend, dan weer snel stromend.  De rivier laat ons exact zien hoe het leven eruit kan zien. Een dikke steen in het midden van de rivier, waar het water zicht moeiteloos omheen krult en de steen doet slijten. Het hoeft er niet dwars door heen.

https://www.youtube.com/watch?v=sB2AaVVjF-0&list=RDsB2AaVVjF-0&index=1

De rivier laat de stroming zien, nodigt ons uit om mee te drijven, in volledige overgave.

Loslaten en een nieuwe richting

De koekoek gaf aan dat er regen op komst was. Roept op tot waakzaamheid. Belangrijk om te weten als je in de bergen loopt. De koekoek staat ook voor nieuwe richting aangeven en voor loslaten. Kun je voelen hoe mooi het is als je op deze manier met de natuur samenvalt?

Misschien ga je deze zomer op vakantie naar een gebied met watervallen. Alles draagt informatie in zich. Ook die waterval. Ga er gerust eens naast zitten en vraag de waterval wat het jou te vertellen heeft. En …. verwonder je. Het klopt exact.

Ontdek jeZelf 

Met dit mooie weer zijn we veel buiten dus heel veel kansen om in de natuur jeZelf te (her)ontdekken. Het is echt een feest als je ontdekt wat een schoonheid de natuur je spiegelt. Geniet ervan.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies