/
Heb je die sticker al van je voorhoofd gehaald?

Heb je die sticker al van je voorhoofd gehaald?

Wat staat er allemaal op jouw voorhoofd geplakt om de wereld te laten geloven wie jij bent?

Mark vertelt me dat hij voortdurend geconfronteerd wordt met mensen die hem negeren of kleineren. En of dat nu bij de bakker is of zijn collega’s op het werk. Hij zegt “Het lijkt wel of ze me gewoon niet zien staan, of ik er niet toe doe”. Ik ben het zo beu om meer dan 40 uur per week keihard aan het werk te zijn en dat mijn bijdrage niet gezien wordt. Bovendien kom ik nog niet rond met mijn financiën. Hoezo moeiteloosheid Marion, hoe werkt dat dan? Ik wil meer tijd met mijn kinderen doorbrengen, ik wil lachen, plezier hebben, ontspannen en het lukt me niet. Ik hoef geen bakken geld te hebben maar het zou fijn zijn als ik lekker kan leven.

Ik vraag Mark wat er op zijn sticker staat geschreven. Mark komt tot de ontdekking dat hij de wereld laat weten dat hij niet goed genoeg is, dat hij minder is als een ander. Dat hij vooral hard moet werken om zijn geld te verdienen (hij moet wel laten zien dat het wat voorstelt wat hij doet) en dat hij te weinig tijd voor zijn kinderen heeft. Dat hij het niet waard is om een moeiteloos leven te leiden.

Mark ziet dat zijn sticker hem beperkt in het leven dat hij wil leiden. Tijd voor actie!

Wat zend je uit?

Al de rollen die je speelt, als vader, moeder, zus, partner, kind, vriend of vriendin, werknemer, cliënt. Maar ook dat je je onzeker voelt, dat je het wel of niet waard bent om van gehouden te worden. Dat je erkenning nodig hebt. Kortom al die overtuigingen die in je systeem liggen opgeslagen. Je zend ze voortdurend uit de wereld in en ze worden linea recta aan je teruggestuurd. Je ziet ze terug in de vorm van jouw beleving van de wereld.

De vraag komt daarbij kijken of dat wat je uitzendt wel de ware jij is. Het hele scala aan (beperkende) overtuigingen is een verkramping van het ego, die ons klein doet houden.

NIETS zijn

Wat gebeurt er met je als je sticker nu eens van je voorhoofd haalt en je dus helemaal NIETS wordt.  Het helpt als je je ogen even sluit en voelt wat er dan met je gebeurt. Je lost als het ware gewoon op om jezelf van hieruit opnieuw te creëren. En nu dus in lijn met wie je wel bent. Dat Goddelijke wezen dat volledig door jouw aardse zijn heen wil stromen. Onbeperkt, ongelimiteerd.

Het hoogste potentieel

Kun je voelen hoe het is om je hoogste potentieel te leven? Hoe ziet jouw leven eruit als je voor je hoogste goed gaat? Kun je de vrijheid en de vreugde voelen dat dat met zich meebrengt? Kun je de enorme kracht voelen, die jou voortstuwt en je alles geeft wat je nodig heeft op deze weg? Kun je ook voelen dat die kracht er ook nog plezier in heeft om door jou heen te stromen en je het meest mooie leven te bieden wat er voor jou is weggelegd? Wat ziet jouw leven er dan anders uit hè!

Mark vertelde me laatst dat hij zich zekerder van zichzelf voelde en dat het contact met zijn collega’s opeens zo anders was geworden. Meer verbonden. “Laatst vroeg er één zelfs aan me hoe ik een situatie zou oplossen”. Bizar zeg, zoals dat werkt, aldus Mark.

Andere keuzes maken

Zelf merk ik dat ik niet anders meer wil, dan mijn hoogste potentieel te leven. Dat gaat samen met veranderingen in het leven. Het volgen van de stroom en overgave aan die stroom. Niet altijd gemakkelijk en wel super krachtig en vreugdevol. Het betekent ook verandering voor de mensen om mij heen. Wat ik voorheen op de automatische piloot als vanzelfsprekendheid deed, daar maak ik nu andere keuzes. Dat is even wennen. Ik merk dat mijn hart een grote sprong maakt als ik mensen kan begeleiden die voor dat hoogste goed gaan. Die op mijn veld mee resoneren.

Mag jouw sticker ook van je voorhoofd en resoneer je op dit blog? Ik begeleid je graag bij het nemen van je volgende stap. Bij jezelf te bevrijden van wie je denkt dat je bent. Bij jezelf uit te lijnen op je ware Zelf. Je bent van harte welkom! Je kunt rechtstreeks een afspraak in mijn agenda maken. https://www.het-licht.net/individuele-sessies/

Fijne week weer en tot zondag.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies