/
Heb je tijd tekort?

Heb je tijd tekort?

 

Wat is “tijd” toch een interessant fenomeen. We kennen de uitdrukking “tijd heelt alle wonden”. Hoe lang duurt dan dan? Een dag, een jaar, een mensenleven? Hoe zou het zijn als je die tijd kunt beïnvloeden?

Het is alsof “tijd” constant in onze nek zit te hijgen om dingen klaar te krijgen. Meer dingen willen doen dan er in een dag passen. Waarschijnlijk ken je ook de druk om ergens “op tijd te willen zijn”.

Hoe zou het voor je zijn als je weet dat je altijd op tijd bent? Met andere woorden: dat je altijd op exact de juiste plaats bent in dat moment. En dat kan dus een hele andere plek zijn dan je mind had bedacht.

Als je in de file staat duren 10 minuten lang. Doe je iets wat je leuk vindt, dan vliegen de 10 minuten voorbij. Hoe zou het zijn als je deze ervaringen van tijd kunt ombuigen?

Afgelopen weken had ik vakantie. Het gebeurde meerdere malen, dat ik mezelf afvroeg welke dag het was of hoe laat het was. Een week weg en het gevoel als veel langer weg te zijn. Helemaal uit de beleving van tijd. Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel en hoe lekker dat aanvoelt.

Het gevoel van tijd tekort hebben bestaat alleen in de tijd zèlf. Bevindt je jezelf buiten de tijd dan ervaar je geen tekort.

Tijd heeft dus alles te maken met bewustzijn.

Tijdens een meditatie nam ik Dorien mee in een reis voorbij tijd en ruimte. Naar die plek nog vóórdat het licht er is. Ik zag Dorien haar hele lichaam ontspannen. Haar gezicht veranderde en het was alsof ze opeens 10 jaar jonger voor me zat. Later vertelde ze me dat ze in een staat van intense rust en vrede terecht kwam. Bovendien, zei ze, kon ik zo diep voelen dat tijd niet bestaat. Dat ik een oneindig wezen bent. Er kan op aards niveau van alles met mij gebeuren, ik Ben nog steeds.

In een daaropvolgende meditatie gingen we met dat gegeven spelen. Aspecten als “tijd heelt alle wonden” en “ergens op tijd willen zijn” waren vanuit dit perspectief niet aan de orde.

Ik hoor je denken. Ja leuk maar hoe geef je dat dan praktisch vorm hier op Aarde? Want daar gaat het tenslotte over. Om als mens met de tijd om te gaan.

Jij verandert iets in de energie en de energie volgt. Dorien veranderde in de energie haar tijdsbeleving en haar ervaring in de uiterlijke wereld veranderde daardoor. Ze gaf de feed back dat de klussen die ze te klaren had, sneller gedaan waren. Dat ze sneller door processen gaat. Dat ze vaak nog tijd over heeft, terwijl ze alles wat ze wilde doen, al gedaan had.

Interessant he! Tijd versnellen én tijd vertragen met je bewustzijn.

En of het nu je gevoel van tijd tekort is, geld tekort, tekort aan liefde, tekort aan … Het is allemaal van het zelfde laken en pak. Onderzoek maar eens. Vaak is het zo dat als je een tekort in je leven ervaart, dat dat niet op één specifiek punt is. Het is allemaal energie en jij kunt er met jouw bewustzijn verandering in aanbrengen.

Steuntje in de rug nodig? Je bent van harte welkom!

Fijne week en tot zondag.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies