/
Hemel en hel of hemel op aarde?

Hemel en hel of hemel op aarde?

Mijn yoga-oefeningen laten me voelen hoe het met me gesteld is. (Bijna) dagelijks maak ik tijd om bewuste aandacht aan mijn lichaam te geven. Waar zit ik op slot? Wat hapert er, waar is het stijf of koud? Om vervolgens te onderzoeken wat ik vasthoud aan emoties en gedachten.  Dat vasthouden aan oude verhalen en emoties slaat zich op in ons lichaam en het lichaam geeft ons dat keurig aan. Het is aan ons om de vertaalslag te maken naar wat het lichaam ons te zeggen heeft.

Je lichaamswijsheid

Door naar binnen te keren, bewust te ademen, stil te worden en te bewegen, kun je in contact komen met je eigen lichaamswijsheid. We kennen een heel aantal uitdrukkingen die al veel zeggen over onze lichaamswijsheid. Een brok in je keel hebben, iets ligt zwaar op de maag of het valt niet te verteren. Je poot stijf houden of je vleugellam voelen.

Je lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Water is een informatiedrager, het slaat dus informatie van buitenaf op. Kun je je voorstellen hoeveel informatie er in jouw lichaam ligt opgeslagen? Ook informatie die jou helemaal niet dient, die je opgenomen hebt van buitenaf. Of je jezelf nu angstig voelt of niet in deze tijd, voel eens wat het collectieve angstveld voor invloed op jouw lichaam heeft.

Je minder tot geen zorgen maken

De jij, zoals je hier rondhobbelt op aarde, is maar een speldenprik van wat je wérkelijk bent. Jij bestaat in vele dimensies tegelijk. Jouw ziel is veel te groot om in één lichaam belichaamd te worden. Door naar binnen te keren en je te verbinden met je ware Zelf, die Godsvonk die je bent, kom je uit in dat oneindig bewustzijn dat je bent. Vanuit dat level kun je opmerken dat de zorgen die je je bijv. in je dagelijks leven maakt, in dat hogere veld helemaal niet bestaan. Het is iets van de persoonlijkheid. Hoe meer je ingetuned bent op je ware Zelf, hoe hoger je trilling wordt, hoe meer je vanuit andere perspectieven gaat waarnemen, hoe minder zorgen je je gaat maken. Je wordt je meer en meer bewust van de stroming en hoe je geleid wordt.

Je lichaam openen

En daar komt hij. Je lichaam wil ook meedoen in dat uitdrukken van die hogere trilling. Je bent tenslotte een gemanifesteerde uitdrukking van dat oneindig bewustzijn.

Hemel en hel of hemel op aarde?

Ik herinner me nog heel goed dat ik een week in Portugal had gezeten voor een meditatietraining. Een hele week in de hoge energie gezeten. Thuisgekomen zat mijn lichaam muurvast. Ik kon geen kant meer op. Het was duidelijk dat ik de energieën niet geïntegreerd had in mijn lichaam. Er was afscheiding tussen daar (tijdens mijn meditaties –  in de hemel) en hier (de realiteit op aarde – ik noem het maar even de hel). Mijn lichaam kon die energieën gewoonweg niet dragen. Werk aan de winkel!

In deze tijd van ontwaken, komen hoge energieën naar de aarde. Samen met de aarde zijn we onze trilling aan het verhogen. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat alles wat niet bij die hogere trilling past, aangetikt wordt om op te lossen, om te verdwijnen uit je leven. En dan kun je geconfronteerd worden met allerlei zaken die muurvast zitten in je lichaam. Wil je lichaam kunnen volgen dan vraagt het van je om die hoge trilling bewust toe te laten in je lichaam. Om je lichaam te openen voor die Godsvonk die jij bent. Om de hemel op aarde te ervaren! Door alle overtuigingen die we hebben, kan dat zomaar intens spannend zijn. Ben ik dat wel waard? Kan ik dat wel? Ben ik wel goed genoeg? En welke stemmetjes zich maar aandienen.

Je lichaam de ruimte geven

In de dagelijkse aandacht voor je lichaam kun je de liefde voor je lichaam gaan ontdekken en ervaren hoe dat je lichaam doet openen en stromen. Ben jij er klaar voor om dit geschenk te ontvangen en je lichaam de ruimte te geven om uit te laten drukken wie JIJ bent?

Het dragen van een mondkapje zorgt ervoor dat je niet compleet kunt in- en uitademen. Terwijl in iedere volle ademhaling je levensenergie zit.  Ik neem je graag mee de natuur in, vooral in deze tijd, om je te begeleiden bij het laten aansluiten van die hogere energieën in je lichaam. Om je te laten voelen hoe het is om vrij en compleet te ademen en wat die levensenergie met je doet. Dit is mijn agenda en een afspraak is snel gemaakt. Je bent van harte welkom.

Fijne week weer!

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies