/
Het cadeau van bewustzijn – Weet je wat je écht moe maakt?

Het cadeau van bewustzijn – Weet je wat je écht moe maakt?

Freek komt bij mij in de praktijk met vermoeidheidsklachten. En het is een beetje vreemd zegt Freek. Ik heb echt genoeg conditie om te fietsen of om trappen te lopen. Daar ligt het niet aan. En toch word ik ’s morgens wakker en voel ik me moe.

Freek vertelt dat hij al bij de huisarts is geweest en dat er een bloedonderzoek gedaan is. Er zijn gelukkig geen afwijkingen gevonden. Freek wil graag samen kijken waar die vermoeidheidsklachten vandaan komen.

 

Een mooi vakantieplan

Twee maanden geleden was het plan ontstaan om samen met een oude schoolkameraad te gaan klimmen. Tijdens een gezellige avond kwam zijn vriend met het voorstel en zonder echt te voelen of het voor hem ook klopte, had Freek er “Ja” op gezegd.

Naarmate de tijd verstreek, voelde Freek steeds meer weerstand opkomen tegen het idee. Hij kon niet eens zeggen waarom. Er was gewoon weerstand. Hij vond het vervelend om bij zijn vriend op het idee terug te komen. Om te zeggen dat het niet door zou gaan. Zijn hoofd begon dan direct te malen in de trant van “ja, maar het is zijn zomervakantie” en “hij rekent erop”.

Eén groot NEE

Tijdens de sessie die ik met Freek doe, voelt hij de vermoeidheid in zijn lijf. De klimvakantie en de weerstand daarop, ligt in zijn hele lichaam opgeslagen. Bovendien stopt hij met ademhalen als hij zijn aandacht bij de vermoeidheid brengt. Hij voelt dat zijn hele wezen “Nee” zegt. 

Samen kijken we hoe het voor zijn lichaam is als hij besluit niet te gaan. Er komt direct een diepe zucht van opluchting en een innerlijke rust daalt in hem neer. We nodigen zijn vriend uit om – in de energie – voor hem te komen staan en Freek vertelt zijn vriend telepatisch welke beslissing hij heeft genomen. Het blijkt dat die vriend heel liefdevol reageert. Geen enkel oordeel of commentaar.

Wat je écht vermoeit

Voor Freek is het duidelijk geworden dat doen van dingen omdat je hoofd zegt dat het moet, je écht vermoeien. Je bent dan uit je verbinding met je Goddelijke Zelf, uit de stroom. Door te luisteren naar die stille stem van jeZelf, volg je de stroom. Dat geeft een boost aan energie. Daarmee kun je de hele wereld aan.

En weet je dat kunnen hele subtiele dingen zijn hoor. Sta er maar eens bij stil wat jij allemaal van je zelf moet. Misschien denk je dat de ander het van jou verwacht, dat het zo hoort, dat het niet anders kan of noem maar op welke overtuiging je hebt. Ik hoor mensen zeggen “ik moet op vakantie” of “ik moet op verjaardag” en “ik moet nog lang werken”. Van wie?

Je hebt altijd een keus

En ja, die keus heeft consequenties die er wél voor kunnen zorgen dat jij een prettiger leven leidt.

Het hoeft niet meer

Dingen doen waar je niet blij van wordt. Het hoeft écht niet meer. En weet je, dat is niet egoïstisch. Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Dit betekent overigens dat er gewoon klussen overblijven die je minder aangenaam kunt vinden én waarvoor je vanuit je hart kiest om ze wel te doen. Voel je het verschil in energie?

Je moet niets

Fijne week weer, vol blije energievolle momenten toegewenst
 

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies