/
Het gaat om ervaren

Het gaat om ervaren

Elke keer als we in een situatie komen die ons frustreert, angstig maakt of welke emotie er ook maar omhoog komt, wordt er op een knopje gedrukt. Vanuit de “oude energie” was het heel gemakkelijk om daar een ander, of de situatie, de schuld van te geven. Kijk maar hoe men Corona de schuld geeft van wat er is. We groeien echter steeds meer naar het nemen van eigen verantwoordelijkheid toe. Naar het gaan staan in je authenticiteit. Daar gaat het niet meer over de schuld bij een ander leggen. Het nodigt je uit om naar binnen te keren en te onderzoeken op welke knopje er in jou gedrukt wordt dat deze laag omhoog komt.

Dan gaat het om ervaren wat het met je doet.

Je kunt niet worden hoe anderen je willen zien

Het thema van Mees is “zich niet goed genoeg voelen”.  Zijn favoriete liedje is “Ben ik te min omdat je vader in een grotere kar rijdt, dan de mijne”. Hij is zich bewust van de frustratie die daarop zit. Tijdens de sessie onderzoeken we dat gevoel van “niet goed genoeg zijn”. De ene na de andere situatie komt boven. Situaties waarin Mees helemaal niet het verband had gelegd en wat heel subtiel toch zijn gedrag steeds heeft bepaald. Hij ontdekt dat hij is gaan pleasen, het anderen steeds naar de zin willen maken. Hij het lastig vindt om grenzen te stellen. Hij is enorm zijn best gaan doen om te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Uniek

Samen hebben we het erover dat je nooit kunt voldoen aan de verwachting van anderen. Simpelweg omdat je dat niet bent. Je gaat dan een rol spelen. Iets doen wat je niet bent. Jij bent geboren met de kwaliteiten en de eigenschappen zoals je gecreëerd bent als Goddelijk wezen. Jij bent uniek. Jij met die neus, met die billen, met die buik en die borsten. Jij met je kwaliteiten van goed kunnen schilderen, tekenen of boetseren. Jij met je kwaliteiten als vader, moeder, broer of zus. Jij met je in meer of mindere mate van zorgzaamheid. En ga zo maar door.

Mees ontdekt waar het thema zich in zijn lichaam heeft vastgezet en wat voor ervaringen hem dat in zijn leven gegeven heeft. Hoe het steeds door zijn ervaringen aan hem getoond werd.  Ik nam Mees mee naar dat oneindige veld van ZIJN. Dat oneindige wezen dat je bent. Jij als energie.

Gelijkheid, balans en evenwicht

Mees ontdekte de gelijkheid, het evenwicht, de balans, de Goddelijke perfectie in alles en iedereen. Op mijn vraag wat dat dat voor ervaring geeft was zijn antwoord: “stroming, ruimte, vrij als een vogel”. Vanuit dit perspectief zag hij ook wat de ervaringen hem gebracht hadden aan levenswijsheid, aan groei.

Ervaring

Pia heeft contact met haar overleden moeder over de moeilijke periode in haar jeugd toen haar ouders gingen scheiden. Het antwoord dat haar moeder steeds herhaalde was: “het ging om de ervaring”.

Niets is wat het lijkt

Dus niets is wat het lijkt. Iets wat ogenschijnlijk een drama is kan wel de bevrijding voor die persoon zijn. Iets wat enorm gelukzalig lijkt kan een drama zijn. Vanuit welk perspectief kijk je, hoe ga je ermee om en wat voor ervaring geeft het jou! Jouw ervaring kan namelijk heel anders zijn dan de mijne, in exact dezelfde situatie. En het mooie is dat die ervaringen die in je lichaam liggen opgeslagen, die je beperken in het je ware Zelf zijn, die kun je transformeren in stroming, vrijheid.

Kortom bevrijdt jezelf van die ervaringen die jou tegenhouden om je zelf als vrij, vreugdevol en oneindig te ervaren.

Er is weer genoeg gebeurd afgelopen week op het wereldtoneel. Wat voor ervaring heeft dat jou gegeven en is die ervaring in lijn met je ware essentie?

Leuk om op onderzoek uit te gaan.

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies