/
Het gemak van moeilijk doen

Het gemak van moeilijk doen

De naald van de langspeelplaat draait al vele jaren in dezelfde groef. Het is de groef van onze gewoontepatronen, van onze comfortzones. Als je de naald een duw geeft om eruit te stappen heeft het in eerste instantie de neiging om weer terug te gaan naar het oude vertrouwde.

Vanzelfsprekendheid

Het oude vertrouwde geeft een gevoel van zekerheid. Dat is wat we kennen – of het nu moeilijk gaat of niet. Er zit een gemak in om die gedragingen, gedachten en patronen steeds te herhalen. Ook de dingen waar we hard ons best voor moeten doen lijken een soort vanzelfsprekendheid in zich te dragen.

Maar is dat ook wel zo vanzelfsprekend?

Pieter is een zogenaamde streber. En ja, waar zijn focus op ligt, krijgt hij voor elkaar. Toch voelt hij dat het anders kan. Hij zei me “ik word zo moe van alle weerstand die ik op mijn pad krijg, dat ik er zo hard voor moet werken om het voor elkaar te krijgen”.  Tijdens de sessie ontdekte hij, dat dat moeilijk doen, hem ook houvast gaf. De naald op de langspeelplaat. Hij kwam uit bij een soort energetische structuur van de massa, die overtuigingen vormden dat het alleen op deze manier kon.

Kenmerken van je ware Zelf

In het groeiproces, waarin we voortdurend zitten, worden we uitgenodigd om verder te gaan. Om oude conditioneringen juist los te laten. Om de verbinding met je ware Zelf weer aan te gaan en in overgave te komen aan die hogere stroom van het leven, die zich kenmerkt door vrijheid, vreugde, eenvoud en gemak.

Makkelijk?

Daar kan op gereageerd worden met “ja dat is makkelijk, overgave aan het leven”. In werkelijkheid blijkt het juist veel lastiger te zijn om helemaal te ZIJN met wat er is. Om de realiteit van wat er speelt in de wereld en in je eigen omgeving ten volle te aanschouwen en er vanuit die hogere stroom en vanuit je hart helemaal bij aanwezig te blijven. Om jouw hart te volgen en je leven te leven zoals dat voor jou klopt, ook als dat heel anders is van de mensen rondom je.

Moed

Overgave aan je ware Zelf vraagt moed om de automatische piloot waarmee je het altijd gedaan hebt en je aanpassingen los te laten. Moed om stil te worden en te luisteren naar de sensaties van je lichaam die je informatie geven. De ervaring te beleven, te leven!  Om je te openen voor dat nieuwe dat via jou in de wereld tot uitdrukking wil worden gebracht. Ik hoorde op de radio de zin “wanneer is de laatste keer geweest dat je iets gedaan hebt wat je nog nooit gedaan hebt”? En daar in stappen. De dingen die je nog nooit gedaan hebt en die je uitnodigen tot groei.

Vernauwingen loslaten

Als je je bewust wordt van je verbinding met je ware Zelf, dan kun je je ook bewust worden van alle vernauwingen. De persoonlijkheid is eigenlijk niets anders dan een serie verkrampingen.  Die vernauwingen weken los, stuk voor stuk. Ook de massa-overtuigingen en de culturele overtuigingen die in ons opgeslagen liggen. Als energetische rasters kunnen ze je bewustzijn verlaten, zodat er ruimte komt om dat nieuwe te kunnen zien. Zolang die oude energetische rasters deel uit maken van je energie veld, kun je gewoonweg dat nieuwe (nog) niet zien.

Ruimere ervaringen

Er moet eerst iets opgeruimd worden, voordat het nieuwe in je leven kan komen. Als die vernauwingen oplossen geeft dat zo’n ruime en lichte ervaring. Op alle fronten, fysiek, emotioneel én mentaal.

Ben je er aan toe om de vernauwingen los te laten en voel je de moed om de verbinding met jouw licht aan te gaan? Er zijn nog drie plekken vrij bij de retraite “Licht maakt lichter”. Bindweefsel yoga doet je de ruimte in je fysieke lichaam ervaren. Meditatie, dans en energetisch werk doen je laten ervaren dat licht alles lichter maakt. Je bent van harte welkom!

Voor nu wens ik je een fijne week toe en misschien kun je eens kijken waar jij oude structuren kunt loslaten, dingen gaan doen die je nog nooit gedaan hebt (misschien wel om deel te nemen aan de retraite 😊) en onderzoeken waar er op energetisch niveau oude rasterwerken opgeruimd kunnen worden.

Tot volgende week!

Harte groet

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies