/
Het is een hele kunst om mens te zijn

Het is een hele kunst om mens te zijn

Als ik dit Voedsel voor de Ziel schrijf zit ik op IJsland. Ik heb net mijn gastreizigster op het vliegveld afgezet en ben ik afwachting van de groep die vanmiddag aan gaat komen.

Ooit zei iemand tegen mij: “het is een hele kunst om te leren mens te zijn”.

Tijdens mijn meditatie vanmorgen werd ik overspoeld door een gevoel van dankbaarheid voor het leven en ik realiseerde me diep hoe bijzonder het is om mens te zijn.

Los van identificatie

Laat ik bij het begin beginnen. Je weet inmiddels dat je niet je gedachten en niet je emoties bent. Dat dat energieën zijn die voorbij komen en die weer oplossen. Zodra je je er een verhaal van maakt, is het van jou. Heb je jezelf ermee geïdentificeerd.

De grotere JIJ

Zodra je je verbindt met de energie van het Goddelijke Zelf kun je je energie voelen verruimen. Kun je de grotere JIJ waarnemen die uitstrekt voorbij je fysieke lichaam, uitstrekt tot in de oneindigheid. Voorbij tijd, voorbij ruimte. Tijdens je dagbewustzijn is dit wellicht wat lastig waar te nemen, hoewel dat hier op IJsland heel gemakkelijk gaat.

Tip

Daarom geef ik je al tip om regelmatig te mediteren zodat je hoofd leeg kan worden, je emoties kunnen kalmeren en je in de oneindigheid komt. Jij als puur bewustzijn die zich gewaar is dat hij gewaar is.
In dat pure bewustzijn zit de creatiekracht. Het is het veld waarin alles aanwezig is en wat jij als mens kunt manifesteren hier op aarde. Dat is groots. Héél groots.

Oneindige mogelijkheden

Kun je je voorstellen hoe het is om een leven zonder angst te leiden, hoe het is om een ongelimiteerd creatievermogen te hebben? Hoe ziet jouw leven eruit als je leeft vanuit vrijheid? Wat gebeurt er al je je leeft vanuit dankbaarheid en liefde? En hoe zou het zijn als je je écht helemaal kunt overgeven aan de Goddelijke stroom die door je heen gaat, die jou leidt? Zodat je exact daar bent en in die situaties terechtkomt waar je geacht bent te komen.  Kun je je voorstellen als je leeft vanuit een voortdurende verwondering over wat het leven je biedt?

Kun je hem voelen? En weet je … het is mogelijk!

 

Een wonder

Je ego transparant maken. Je contact met het je Goddelijke Zelf verdiepen en je bewust worden van dat enorme lichtwezen met al die kracht wat jij bent.
Om jezelf dan te verwonderen dat vanuit dat bewustzijn jouw lichaam gecreëerd is. Je verwonderen over de bijzondere werking ervan. De chemische processen die zich daarin afspelen. Je hart dat voortdurend klopt. Je lever, je nieren, je spijsvertering. Je voeten die voor je lopen. Je handen die kunnen aanraken en je lippen die kunnen kussen. Is het niet een wonder …

En laten we het dan over je hart hebben. Het hart dat lief heeft. Onvoorwaardelijk lief heeft als het de ruimte krijgt. Het hart dat het licht in de andere ziet. Het hart dat stroomt.

Mens zijn een kunst of niet?

Kun je het grote cadeau zien wat wij als mensheid krijgen om mens te mogen zijn en al die ervaringen hier op aarde te kunnen onderzoeken, te vieren en te delen met elkaar. Laat ik eerlijk zijn, dit had ik tot twee jaar terug niet kunnen schrijven. Ik vond het inderdaad een hele kunst om mens te zijn en vroeg me vaak af wat ik hier toch kwam doen.

Het is mij gelukt om de switch te maken. Om me te verwonderen, te verheugen, blij te zijn, mee te stromen. Om te leven vanuit die hogere stroom, meer en meer in overgave met dat wat er aangereikt wordt.

Als het mij lukt, waarom zou het jou dan niet lukken?
Ik ondersteun je graag bij het maken van deze stappen naar een leven vanuit vrijheid en vreugde.

Als je een JA voelt neem dan contact met me op zodat we samen kunnen kijken welke weg van begeleiding voor jou het meeste klopt. https://www.het-licht.net/contact/

Tot volgende week.

Harte groet,
  

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies