/
Het is er allemaal al

Het is er allemaal al

Mijn hoofd, ik zou het wel op mijn nachtkastje willen leggen. Ik ben maar op zoek naar rust, naar ontspanning, naar bevrijding van mezelf. Eigenlijk ben ik gewoon op zoek naar meZelf.

Anders maar hoe

Julia schreef me met de vraag of ik iets voor haar kon betekenen. Zij verwoorde wat heel veel mensen ervaren. Onrust, malende gedachten, een hoofd dat blijft tetteren, vechten tegen dat wat er is. Het anders willen en niet weten hoe dan.

Het ego, de persoonlijkheid, wil voortdurend de vinger in de pap hebben. Wil het op zijn/haar manier voor elkaar krijgen. Volgt de overtuigingen die we hebben aangenomen en heeft een zeer beperkte kijk op de universele werkelijkheid en op wat er allemaal mogelijk is.

Toelaten

Het hogere, de bron, klopt steeds harder bij je aan de deur om je de kans te geven te ervaren, dat je veel grootser bent. Dat alles waar je persoonlijkheid naar op zoek is, er al lang en breed is.

Wat een rust, aldus Julia om niet meer te hoeven zoeken en ook dat ik met alles om me heen, niets hoef!  Om me helemaal in “alles” te laten koesteren en me er door te laten omarmen.

Het is energie. Het is beweging én het is toelaten!

Wat is “hoger inpluggen?”

Het vraagt dus om “hoger in te pluggen”. Die term gebruik ik vaker en wat ik ermee bedoel is dat je je bewustzijn zodanig uit laat dijen dat je vanuit andere levels je leven op aarde kunt bekijken. Je ziet dan het vele grotere beeld van jeZelf en de wereld. Daardoor kun je gemakkelijker accepteren en meebewegen met wat er is.

Vorige week haalde ik de quote aan “don’t follow the flow but be the flow”.

Dat is een verschuiving in je beleving van wie je bent. Dan ben je het kanaal voor het hogere waarin alles aanwezig is en kun je dus optimaal gebruik maken van al die kwaliteiten.

Je lichaam er in mee laten doen

We hobbelen hier niet voor niets op aarde rond in een fysiek lichaam. Je kunt je bewustzijn dus laten uitdijen maar als je lichaam daar niet in mee doet, kan het zomaar zijn dat je op fysiek niveau hobbels ervaart.

Tijdens mijn yoga sessie van de week hoorde ik mijn lichaam vragen “kun je me toestaan die flow te zijn?”. Ja, mijn lichaam als uitdrukking van dat grote bewustzijn, ik dácht dat ik die al voelde. Maar nu vroeg me lichaam me direct om dat toe te staan! Ik werd me meer en meer bewust van de plekken in mijn lichaam waar ik die stroom nog tegen hield. Plekken die koud aanvoelden, stijf, pijnlijk of waar ik gewoon minder bewustzijn had. Ik onderzocht of ik wel 100% op mijn lichaam durfde te vertrouwen. Op het moment dat ik “Ja” tegen mijn lichaam zei, voelde ik het in de ontspanning zakken, voelde ik de stroming én een soort jubelend gevoel borrelde er om hoog. Zo iets van YES, ik mag.

Mogen ontvangen

Het toelaten gaat ook over het mogen ontvangen. Ben jij het waard om “alles wat er al is” gewoon met gemak en eenvoud in je leven toe te laten? Dat gaat over het vrouwelijke aspect toelaten. Voer eens een gesprek met je innerlijke vrouw. Maak eens contact met dat kosmische vrouwelijke wat deel van jou is en geef haar alle ruimte om haar plek in jou weer in te nemen, waardoor je met gemak, eenvoud en liefde alles ontvangt wat je nodig hebt.

Ik wens een fijne week.

Harte groet

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies