/
Het kan allemaal zoveel gemakkelijker

Het kan allemaal zoveel gemakkelijker

We zitten met zijn allen in een behoorlijk versneld proces van transformatie. Alles wordt naar een hoger niveau getild. Oude structuren passen niet meer. Er komen nieuwe creatieve ideeën. Kijk maar eens in de wereld rondom je. Samen energie inkopen. Samen kleding en tassen delen. Tiny houses. Het gaat ook veel meer over samenwerken, over elkaar ondersteunen en inspireren. En toch zitten we met zijn allen nog aardig te roeren in de oude energie.

Het gaat echt nergens over

Om mezelf maar even als voorbeeld te nemen. Nadat ik terug kwam van de Ierlandreis ging mijn man direct de dag erna de nachtdienst in. Daarnaast had hij een megavolle agenda met als resultaat dat we elkaar bijna niet ontmoette. Ik merkte dat ik daar last van had en dan begin ik – zoals ik zelf altijd zeg – te klieren. Gelukkig had ik door hoe mijn ego mijn steeds dieper in de spiraal naar beneden trok. De meeste onzinnige gedachten kwamen er voorbij. Ik zou ze bijna gaan geloven. We zaten samen in een gesprek hierover en ik stak in op de hogere energie. Op de energie van mijn Goddelijke Zelf, mijn essentie. Ik kreeg toch de slappe lach dat mijn man me verbaast vroeg wat er aan de hand was. Ik kon zo duidelijk zien dat het echt nérgens over ging. Dat het ego zich weer lekker belangrijk wilde voelen, gezien wilde worden én dat er gewoon, simpelweg een diepe verbinding is. Vanuit deze verbinding is er geen enkele behoefte om te strijden, te klieren, gezien willen worden, slachtoffer te voelen of noem maar op. Dat betekent overigens niet dat we niets aan onze agenda hebben gedaan. Het gaat veel over het loslaten van de strijd en vanuit eenvoud en gemak andere keuzes maken. Wat een rijkdom.

Hou jij vast aan oude patronen?

Omdat die oude energie zich zo zoetjes aan, aan het terug trekken is, wordt het steeds lastiger om vanuit die energie je dingen te doen. Je zult merken dat het je steeds meer moeite kost om vanuit oude patronen je dingen voor elkaar te krijgen. Klopt! Het vraagt om het soort herinrichting van jezelf. Om jezelf af te stemmen op de nieuwe energie die jou uitnodigt om vanuit een hogere trilling je ding te doen. Een trilling die veel meer afgestemd is op wie je werkelijk bent. Een trilling die je in de flow brengt van moeiteloosheid en van vreugde en plezier. Het is ook een trilling van zien wat écht is en wat gewoon illusie is. Iets dat we altijd voor waarheid hebben aangenomen.

In de workshop “Het wonder van Ja-zeggen” die ik afgelopen vrijdag gaf, kon zo sterk ervaren worden dat het toelaten van dat wat er is, zo’n krachtige transformatieve kracht in zich draagt. We zijn geneigd om het putdeksel dicht te gooien of hard weg te rennen. Om de zwelger, de verhevene, de vechter of de vluchter in ons zelf toe te laten. Het zijn prachtige overlevingsmechanismes geweest én het wordt tijd dat je ze bijpraat. Dat ze mee mogen groeien in wie jij werkelijk bent. Zodat deze subpersonen een hoger doel kunnen gaan dienen en van gedaante kunnen veranderen. 

Zo simpel is het

We mogen echt genieten van het gemak en de vreugde van het leven. Hoe? Door je bewust te zijn van de verhalen die je steeds blijft herhalen. Je slachtofferschap, het gevecht dat je aan het leveren bent. Je gelijk willen hebben. Om daar mee te stoppen. Er uit te stappen. Je hebt écht altijd een keuze! Ga er maar eens gewoon stil bij zitten en voel eens hoe het NU met je is. Niet gisteren, niet morgen, NU. Laat dat toe, zonder verhaal, alleen maar voelen. Je zult merken dat je dieper in je lichaam indaalt. Je geest rustiger wordt. Gevoelens als slachtoffer zijn, je machteloos voelen of verdriet, echt in een split-second kan verdwijnen.

Zoals een cursist zo mooi zei: “zo eenvoudig is het”.

En weet je wat nou het leuke hieraan is. Op het moment dat je deze energie toelaat (daar gaat het werkelijk om) zul je merken dat dat wat je aanpakt gewoon ook gemakkelijker gaat. Je hoeft niet meer zo hard je best te doen. Je doet je ding met vreugde en plezier en dat wat je aanpakt lukt. En als het niet lukt kun je het met hetzelfde gemak weer loslaten, zonder gevoelens van frustratie of mislukken. Er komt dan gewoon wat mooiers op je pad. Durf je daarop te vertrouwen?

Toelaten

Er wordt zo voor ons gezorgd. Het vraagt alleen wel om dat toe te laten. Je hoeft het écht niet allemaal alleen te doen. Als je je opent voor ondersteuning en gemak (en vraag er maar om, gewoon nu, in dit moment) zul je versteld staan van de mogelijkheden en de kansen die je aangeboden krijgt. Verrassende ontmoetingen, nieuwe paden, nieuwe kansen. Geniet ervan!

Ik wens je een tijd vol eenvoud toe.

Harte groet

 

 

 

PS: steuntje in de rug nodig? Overweeg eens een individuele sessie waarin je jezelf bevrijdt van al die oude patronen en al dat oude gedoe.

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies