/
Het levensveranderende geschenk van reizen

Het levensveranderende geschenk van reizen

Ik krijg vaak de vraag waarom mensen met mij op reis gaan en hoe dat dan gaat. In dit blog geef ik je een kijkje in de keuken.

Met wat voor insteek ga jij op reis? Ontspanning, cultuur proeven, lekker eten? Je kunt ook op reis gaan om thuis te komen in jezelf. 

 

“Reizen is een manier om vragen te stellen die je thuis niet stelt. Niet per se over het land in kwestie zelf maar over jezelf.” 

Herman de Coninck 

 

Verschillende manieren van reizen  

Je kunt op veel verschillende manieren reizen. Vaak gaan we op reis om uit de ratrace te stappen om tot ontspanning te komen. Hoe vaak gebeurt het niet dat de eerste week van een vakantie helemaal niet fijn is? Eerst komt alle stress nog even naar buiten voordat je werkelijk tot ontspanning kan komen. Vaak ligt er ook een druk op vakantie vieren. Het ‘moet’ tenslotte allemaal leuk zijn. 

Bovendien is er geen enkel hotel dat jou rust kan verschaffen. De rust zit in jeZelf. De kunst is om daar contact mee te maken. Om in het oog van de tornado te staan.

In reizen liggen talloze geschenken opgeslagen. Ben jij je ervan bewust hoe je jezelf tegen kunt komen tijdens het reizen?

Annebet maakt een reis naar Tanzania. Ze komt daar in contact met de lokale bevolking. Mensen die in hutjes wonen en waar van luxe geen sprake is. Toch stralen zij een bepaald soort gelukkig zijn uit. Het opent Annebet de ogen. Ze krijgt helder hoe gehecht ze is aan haar materiële spullen. Hoe haar dat beperkt in haar vrijheid. Bij haar terugkomst besluit ze om daar korte metten mee te maken. Ze doet een 30 dagen challence waarbij ze iedere dag iets opruimt wat ze niet gebruikt. Resultaat: er komt weer stroming in haar leven. Vasthouden en oppotten betekent de stroom tegenhouden. 

 

De natuur als spiegel van je ziel 

In de reizen die ik begeleid ligt de focus op contact maken met jeZelf. Niet alleen de bevolking kan geschenken voor jou in petto hebben. De natuur is hier ook een prachtig hulpmiddel, een hele mooie spiegel, bij. 

Heb je wel eens bij een waterval gezeten en je erop afgestemd? Wat heeft deze waterval jou te zeggen? Wat gebeurt er met jou als je het water jouw energieveld laat schoonspoelen? Wat gebeurt er met jouw vuur als je contact maakt met het vuur in de aarde? Hoe worden jouw bevroren stukken in je energieveld helder als je aan de voet van een gletsjer staat? En, kun je je openen voor de boodschap van de trollen, de buitenaardse energieën?

Elk land heeft zijn eigen specifieke krachtige eigenschappen. Zo heeft IJsland een echte rauwe, pure oerenergie, waar je heel gemakkelijk contact kunt maken met je eigen oerkracht en passie. Groenland kent door al haar ijs, een bijna ijle energie. Heel transparant. Tegelijkertijd laat dit land je grootsheid ervaren. De enorme ijsbergen weerspiegelen wie jij bent. Noorwegen is lieflijk, bijna omarmend. Italie is passie vanuit de kern.

Fabienne is in Groenland. Zij gaat met een klein speedbootje de oceaan op en vaart tussen enorme ijsbergen door. IJsbergen die zo groot zijn als flatgebouwen. Ze voelt zich zo nietig in deze schoonheid van de natuur. Tot ze een kop koffie drinken op een drijvende ijsschots. De kapitein vertelt dat er slechts 1/3 van de ijsberg zichtbaar is. Dat 2/3 zich onder het water bevindt.  Fabienne stemt zich af op de ijsberg en voelt nu niet alleen haar nietigheid. Nee, ze voelt ook haar enorme grootsheid. De ijsberg weerspiegelt haar grootsheid. Wat een geschenk. 

Waar je ook naar toe reist, overal ligt de uitnodiging om jeZelf te ontdekken. Het vraagt om open te staan voor de signalen.

Gaan wij samen op pad?

Deze zomer heb ik nog een aantal periodes in mijn agenda vrij om met jou op pad te gaan. En of dat nu een weekend naar de Hoge Veluwe is of een week naar IJsland of naar die plek waar jouw hart naar verlangt. Ik begeleid je graag bij het contact maken met je ware Zelf, bij het komen in de innerlijke rust en vrede. In het oog van de tornado. Chaos in de wereld, stilte en vrede in jou.

Gaat je hart sneller kloppen van dit idee? Laat het me dan weten via https://www.het-licht.net/contact/

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies