/
Het niet vertelde geheim over valentijn

Het niet vertelde geheim over valentijn

Valentijnsdag

volgens Wikipedia een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Inmiddels is het een leuke commerciële business geworden. Net als met moeder- of vaderdag heb ik er niet zoveel mee. Hoe zou de wereld eruit zien als we iedere dag valentijnsdag zouden houden?  Waarom maar één dag per jaar de liefde benadrukken? Liefde is zoveel grootser dan onze geest kan bevatten. Het valt niet in een hokje te stoppen. Liefde wil stromen. Door de de bollen die ontluiken, door de wolken die langs de hemel drijven en door de harten van de mensen.

Wat is nu dat  niet vertelde geheim?

Valentijn is niet één dag! Valentijn is een week, een maand, een jaar, een leven! Jij bent je eigen valentijn, of je nu een kaartje of een bos bloemen de 14e krijgt of niet. Jij bent het!

Kijk eens naar je acties en je gedragingen. Wat gebeurt er met mensen als ze in contact komen met jou? Wel eens meegemaakt dat als je langsloopt, mensen opeens naar je beginnen te lachen? Weet je wel hoe mooi je bent? Hoe aantrekkelijk jouw licht is? Welke rol speel jij in de maatschappij? Ben jij iemand die anderen wakker schudt?  Misschien ben je juist wel een harmoniebrenger of een energie-opener.

We hebben allemaal onze eigen unieke bijdrage aan het geheel. En zit je nu te sippen omdat je het idee hebt dat jij geen valentijn bent? Dan kun je daar lekker in blijven hangen. Je kunt er óók voor kiezen om jezelf te gaan waarderen als wie JIJ bent. Om jouw bijdrage. Wees je eigen valentijn. Je bent niet afhankelijk. Jij bent de kracht! 

De verkrampingen en de sluiers van het ego

He ego is eigenlijk niets meer dan een serie verkrampingen. Mistflarden die jouw ware zelf overschaduwen. Achter die flarden van mist straalt het licht, de essentie van wie je bent.

Je verstandhouding met andere mensen kan zo immens veranderen als je ziet voor wie ze zijn. Als je voorbij de verkrampingen kijkt. Door de sluiers van mist heen kijkt. Dan zie je dat licht.

Kijken voorbij de sluiers

Babette heeft een conflict met Billy, een teamgenoot van de hockey. Ze wordt voor van alles uitgemaakt en krijgt verschillende verwijten naar haar hoofd gesmeten. In eerste instantie reageert Babette vanuit haar ego. Wat nou, wat moet je, hoe krijg je het in je hoofd, wat denkt ze wel. etc. etc.

Totdat Babette ziet dat Billy reageert vanuit haar angst. Angst om haar positie van aanvoerder kwijt te raken aan Babette. Babette voelt haar hart openen, het mededogen in haar opkomen naar haar teamgenoot. Ze ziet Billy nu voor wie ze werkelijk is, door de sluiers heen. In dit geval betekende het niet dat Billy direct uit haar angst stapte. Veranderingen kunnen pas gebeuren op het moment dat iemand daar aan toe is. En geen seconde eerder. Wat er wel gebeurde was dat Babette zich geen slachtoffer meer voelde en uit de strijd kon blijven. Ze kon het helemaal bij Billy laten en haar licht laten stralen. Billy had geen invloed meer op haar energie.

Onbewust nodigt Babette Billy uit om in haar licht te gaan staan. En kijk maar eens rond om je, hoeveel mensen de laatste jaren hiervoor gekozen hebben. Om in het licht te gaan staan. Het lijkt misschien dat de wereld verrot is. Dat het allemaal zoveel is. Focus je op het licht, op de liefde, op de valentijn, die er elke dag weer is.

En jij?

Mijn uitnodiging aan jou is om jezelf te gaan oefenen in het kijken voorbij de sluiers. Het levert jezelf én de wereld zoveel op. Als de angsten, de wanhoop, het verdriet, de boosheid wordt gezien voor wat het is. Zonder verhaal en daarachter het licht, de essentie.

Eerst je eigen licht ervaren, zodat je vanuit je eigen licht door de sluiers kan kijken? Mail me en ik  begeleid je er graag bij. https://www.het-licht.net/contact

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies