/
Het voegt niet meer

Het voegt niet meer

“Het schuurt aan alle kanten. Ik ga steeds meer met tegenzin naar mijn werk en het nieuwe lonkt. Ik heb er zo’n verlangen naar. Maar ja, hoe moet dat dan? De kachel moet toch roken en we willen toch brood op de plank. En ik weet dat als ik zo doorga dat ik er ziek van word”.

“Ze is al sinds mijn kleuterjaren mijn beste vriendin. Het voelt zo raar maar het is klaar. Ik heb niets meer met haar te delen. Onze paden gaan echt een andere richting op. Ik merk dat het me verdrietig maakt en tegelijk weet ik dat het niet anders kan”.

Uitspraken van cliënten van me. En omdat we collectief door een groot veranderingsproces gaan, kan ik me zo voorstellen dat jij dit ook herkent.

Activiteiten of relaties, die al jaren gewoon en vertrouwd voor je zijn, komen opeens op losse schroeven te staan. Alles waarvan je dacht dat het zekerheid bood, wat je houvast gaf, glijdt zomaar onder je voeten vandaan. En hoe nu verder? Wat wil je dan anders en wat is dat dan wat er zo schuurt? Wat gebeurt er met me en met de wereld om me heen?

Vrij zijn

Zelf kreeg ik het beeld van hooi dat omgeschud wordt. Ons hele systeem wordt losgeschud zodat er meer lucht tussen kan komen. Dat we weer volledig kunnen ademen en werkelijk vrij kunnen worden. Vrij van opgelegde regels en gezag. Vrij van dingen die niet onvoorwaardelijk zijn. Vrij van beperkende en belemmerende gedachten. Vrij van verhalen. Vrij van “moeten”.

In hoeverre volg jij het uiterlijk gezag of durf je te vertrouwen op je innerlijk gezag? Jouw hart, dat weet.

“Het is alsof mijn fysieke lichaam het niet meer kan dragen. Alles wat ik al die jaren heb geslikt, heb uitgevoerd. Mijn lichaam zegt werkelijk STOP. Het past er niet meer in”.

Moed

Het vraagt moed om te kijken naar jezelf en naar dat wat je getoond wordt. Je hebt natuurlijk een keuze. Je kunt blindelings doorgaan met hoe je het altijd gedaan hebt en het schuren als het ware negeren. Dat kan op den duur ziekmakend zijn. De grote kans ligt hem er volgens mij in, om te aanschouwen wat er geraakt wordt, wat uitgezuiverd en opgeschoond wil worden. Wat je lichaam en je emoties je te vertellen hebben.

Waar wordt jouw hart blij van? Waar ga je spontaan van dansen of zingen? En wat is van invloed op jouw vibratie? Wat trekt je naar beneden? Heb je ook een idee waarom je dat dan blijft doen? Wat als er oneindige mogelijkheden zijn om jouw welzijn tot je hoogste potentieel te ondersteunen.

Mijn eigen ervaring is dat toen ik koos om werkelijk te gaan doen wat ik wilde doen – mijn eigen praktijk beginnen – er zo’n boost energie naar mij toe kwam dat ik er versteld van stond. Van alle kanten kwam er ondersteuning om dat vorm te gaan geven.

Levensdoel

Wat wil jouw ziel tot expressie brengen hier op aarde? Wat is jouw levensdoel? Wat kom je hier eigenlijk doen?

Die energie wil zich gaan uitdrukken en alles wat daar niet meer bij past, dat schuurt. Dat vraagt dus om overgave aan het Goddelijke, aan het hogere. In het vertrouwen dat je in alles wordt voorzien wat je nodig hebt.

Focus

Word je bewust van jouw enorme creatiekracht. Misschien heb je al ontdekt dat het manifesteren steeds sneller gaat. Let dus op wat je denkt en wat je uitspreekt. Waar ligt je focus op? Op dat wat schuurt of op dat nieuwe, waarvan je nog niet weet wat dat dan is? Focus je maar op de trilling ervan en open je om het nieuwe te ontvangen in je hart.

Ik wens je een mooie opschonende ontdekkingsreis toe.

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies