/
Het zoeken van het ego

Het zoeken van het ego

Van werken naar moeiteloosheid

Gaat het dan bij jou echt allemaal zo moeiteloos Marion? Het antwoord is: Ja. Als ik dit schrijf wordt ik overspoeld door een groot gevoel van dankbaarheid.

Mijn graadmeter is dat als ik zit te trekken aan een dood paard ik onmiddellijk stop. Als ik het gevoel heb aan het werk te zijn dan klopt er iets niet. Afgelopen half jaar heb ik behoorlijk tijd geïnvesteerd in twee zakelijke Facebook pagina’s. Het leverde me niets op. Integendeel, ik had het gevoel dat het zo ver weg lag van mijn moeiteloosheid, van in de flow zijn. Het werd zo geforceerd. Oké, ik had een half jaar nodig om tot die conclusie te komen :). Om de illusie van het ego in dit stuk te ontdekken. Dus ik loop ook tegen mijn “dingen” aan om uit te werken, los te laten en verder te gaan. Weet je wat nog het mooiste was en waar ik hard om heb gelachen? Toen ik besloten had er een punt achter te zetten kwamen er “opeens” allemaal nieuwe aanmeldingen. Zo werkt het dus.

Voor mij zijn de moeiteloosheid, het in de flow zijn, de blijheid kwaliteiten van mijn essentie. Van dat wat ik wérkelijk ben. En dat stroomt en dat geeft mij alles wat ik nodig heb, in ieder moment.

Het zoekende ego

Op dit moment heb ik een aantal rustige dagen.Onze dochter is afgelopen week voor 7 maanden naar Canada vertrokken en de voorbereidingen vergde behoorlijk wat energie. Het universum regelt dus een paar relaxdagen voor mij. Met dank!

In het afscheid kwam ik een nieuw aspect in mijzelf tegen. Er waren veel mensen die mij sterkte wenste. En soms moest ik me echt afvragen: “sterkte, help me even, waarmee?”. “Oh, bij het afscheid nemen”. Ik voelde geen drama, geen verdriet, geen pijn. Het was volkomen neutraal. Wat ik wel zag was de kracht in onze dochter, haar lef en moed en dat het zo klopt dat ze deze stap maakt. Ik kwam in contact met mijn zoekende ego. Ik voelde het ego letterlijk door mij heen gaan, op zoek om zich aan iets vast te klampen (wat er niet (meer) was). Ik hoorde het denken “er moet toch emotie zijn, er moet toch verdriet of pijn zijn, op zijn minst toch wel gedachten als “ze gaat zover en zo lang weg, ik kan haar niet meer knuffelen”. Niets van dat alles. child-waving-goodbye-595429_640

Hebben we het ego dan niet meer nodig?

Jawel hoor. Het ego is het deel van jezelf waarmee je jezelf in de wereld zet. Het heeft alleen in de afgelopen duizenden jaren de regie overgenomen. Is in jouw hoofd gaan tetteren dat het niet kan, dat het niet mag, dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet waard bent etc etc. Nu is de tijd aangebroken dat je ego mee mag groeien en kan transformeren naar jouw essentie-energie. Dan wordt het jouw dienaar. De energie van je Goddelijke Zelf, dat wat je werkelijk bent, wordt dan via je ego de wereld in gebracht en dat heeft een hele ander leven tot gevolg. Vreugdevol, vol vertrouwen, overgave, liefde, harmonie, moeiteloos en wie wil dat nou niet?

Het zoekende ego voelde in eerste instantie vreemd en tegelijkertijd zó goed aan. Toen ik ontdekte wat het was, werd het me eens te meer duidelijk wat de trajecten “Je ego overstijgen” en “Je Goddelijke Zelf worden” met mij gedaan hebben. Van werken naar moeiteloosheid, van gehechtheid naar onthecht zijn, van oordeel naar neutraliteit.

Ik herhaal het nog maar een keer. De cursus “Je emoties transformeren” (onderdeel van het traject “Je ego overstijgen”) start op dinsdagavond 15 november a.s.. Schrijf je nu in. https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies