/
Hoe blij is jouw lichaam met jou?

Hoe blij is jouw lichaam met jou?

Weet je dat jouw lichaam ook bewustzijn is? Bewustzijn, gegoten in een vorm. Jouw lichaam is dan ook heel gevoelig voor jouw waardering. Heb je wel eens dankbaarheid gevoeld voor je voeten, waar ze je allemaal naar toe brengen? Dankbaarheid gevoeld voor je benen, hoe ze je dragen, hoe ze kunnen fietsen? Dankbaarheid naar je darmen, je maag, je longen, je hart. Dankbaarheid naar je kiezen, je neus, je oren, je ogen wat ze allemaal voor je mogelijk maken.

Omarm je lichaam

Het kan heel goed zijn dat jouw lichaam niet zo functioneert als je wel zou willen. Dat het je beperkt in wat je eigenlijk zou willen doen. Ook dan vraagt het om in verbinding te gaan met je lichaam. Wat heeft het je te vertellen? Hoe is het voor je lichaam om met aandacht aangeraakt te worden, om gestreeld te worden, om in alle zachtheid, met wat er ook is, omarmt te worden? Om dankbaarheid te voelen voor wat het nog wel voor je mogelijk maakt.

Door in zachtheid en dankbaarheid contact te maken met je lichaam, zul je merken dat je lichaam direct reageert. Het kan zich dan ontspannen, letterlijk zachter worden. Probeer het maar eens met je buik. Als je gaat liggen breng je je aandacht naar je buik. Je plaatst je handen op je buik en je wordt je bewust van je ademhaling onder je handen. Merk eens hoe je buik verzacht. Hoe die kan ontspannen. En letterlijk minder opgezwollen wordt.

Je lichaam wil volgen

Jij bent in essentie energie, jij bent licht en licht is liefde. Hoe vaker je hoger inplugt in die energie – lees “je bewustzijn opstrekt zodat je ervaring er één van licht en liefde wordt” – hoe meer je lichaam hierop reageert. Jij bent immers een uitdrukking in fysieke vorm van dat hogere.

Als jouw bewustzijn hierop uitdijt, dan zal je lichaam ook willen volgen. Je lichaam is altijd wat later . Om het bewustzijn van je lichaam te ondersteunen, vraagt het om veel te bewegen zodat die energie ook letterlijk door je lichaam kan gaan stromen als uitdrukking. En of dat nu zwemmen, wandelen, fietsen of yoga is. Doe je ding maar beweeg! Dat is echt essentieel in het pad van bewustzijnsontwikkeling.

Hoe blij is jouw lichaam met jou?

In het contact met je lichaam kun je je dan gewaar worden in welke mate jouw lichaam blij is met jou. Jij als inwoner van jouw tempel. Je wordt je dan bewust van het bewustzijn van je lichaam.

Met die informatie kun je kijken of er actie nodig is of dat je juist misschien helemaal blij samenvalt met je lichaam. Wat het ook is. Het is een mooi onderzoek. Zelf vond ik het een eye-opener om de vraag dus eens om te draaien en te ontdekken hoe blij mijn lichaam met mij is.

Informatie van je lichaam

En open je dan voor de informatie die tot je komt. Misschien op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, aandacht. In dat contact kun je gaan ervaren dat jouw lichaam écht de tempel van je ziel is. Een heilige ruimte die eerbied en zachtheid verdient.

Ik wens je een mooie verbonden week met je lichaam toe.

Tot zondag!

Harte groet

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies