/
Hoe de eenzame schildpad tevoorschijn kwam

Hoe de eenzame schildpad tevoorschijn kwam

Nelleke heeft een grote groep vrienden en veel sociale contacten vanuit haar werk. Kortom ze heeft altijd wel mensen om zich heen. Toch voelt Nelleke zich alleen en eenzaam.

Je eenzaam voelen

Je kunt jaren in een huwelijk zitten en je eenzaam voelen. Je kunt je bevinden op een groot feest en je stik alleen voelen. Je kunt altijd mensen rondom je hebben en toch het gevoel hebben dat je alleen bent. En …. je kunt vaak alleen zijn en je niet alleen of eenzaam voelen.

Waar ligt dat nu toch aan? Wat is de sleutel hier? In de huidige maatschappij waar we zo vaak horen dat mensen vereenzamen? Hoe komt dat dan?

Nelleke gebruikt de schildpadtechniek. Zodra zij met mensen in aanraking komt heeft zij altijd het gevoel dat ze iets van haar “moeten”. Haar eerste reactie – vaak onbewust – is dan ook dat zij zich terugtrekt. Ze gaat uit verbinding. Ze is er fysiek dus wel en energetisch vlucht ze, is ze er niet.

 

De sleutel

Verbinding is voor mij de sleutel. Vanuit het perspectief van het Goddelijke Zelf, vanuit de eenheid, zijn we allemaal verbonden.  Je kunt niet eens niet verbonden zijn. Vorige week schreef ik over de natuur als spiegel van je ziel. Als je je bewustzijn uit laat dijen op het eenheidsveld, kun je helemaal samenvallen met alles wat er is. Dan ben jij ook die prachtige vlinder, die dauwdruppel. Maar ook de buurman van de overkant waar je niet zo’n goede band mee hebt. Leuke en minder leuke aspecten. Alles is aanwezig in het Al.

Het ego kan echter besluiten om zich terug te trekken, waarop je het bewustzijn op de verbondenheid verliest en je je dus eenzaam gaat voelen.

Samen of alleen

Vanuit je ware Zelf gaat het dus over samen met behoud van je eigen individualiteit. Kijk eens in ons lichaam hoe mooi al die processen samenwerken. Elk orgaan en elke (groep) cellen zijn eigen kwaliteit. Zodra er cellen zijn die ophouden samen te werken, worden we ziek.

Waarom is de wereld ziek? Omdat er een focus ligt op winnen of verliezen. Zij en wij in plaats van wij met zijn allen. Samen, dan valt er niets te winnen of verliezen.

Bewustzijn

Hoe ben jij je bewust van je verbondenheid? En het kan confronterend zijn hoor omdat je ook verbonden bent met de minder mooie kanten. Mooi om daar opheldering over te krijgen.

Nelleke zag bijvoorbeeld, in contact met haar Goddelijke Zelf, dat ze de schildpad kon laten gaan. Mensen moesten helemaal niets van haar. Ze wilden graag bij haar zijn omdat ze van haar houden en gewoon omdat ze een mooi mens is.

Winnen of verliezen

De besluitvorming in de politiek zou er heel wat anders uitzien als men vanuit verbondenheid gaat reageren. Samen voor het hoogste goed. Het gaat nog over grote ego’s, over de behoefte om gezien te worden, om angst voor tekort, om angst om te verliezen. En weet je …. het spiegelt exact waar we als mensheid zitten. Irriteert het je? Dan zegt het ook iets over jou. Neem je het waar en raakt het je niet, dan is het niet iets van jou.

Oprechte aandacht

Vanuit verbondenheid is er ook oprechte aandacht voor elkaar. Hoe vaak wordt er niet gevraagd “hé, hoe gaat het met je?”. Je merkt direct of degene die de vraag stelt het werkelijke antwoord wilt horen of liever hoort dat het goed met je gaat. Vanuit verbondenheid is er oprechte aandacht voor de mensen om je heen. Kun je de pijn en de vreugde van de ander waarnemen. Kun je nabij zijn, zonder dat het je van je padje brengt. En je hoeft het ego niet te voeden in de zin van “oh, jij bent zo zielig, want je bent alleen”. Nee, voel de verbondenheid. Dan kan de ander daar op mee resoneren en ook in zijn of haar eigen kracht komen te staan.

Fijne verbonden week toegewenst.

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies