/
Hoe ga je met chaos om?

Hoe ga je met chaos om?

Hoe meer licht je uitstraalt, hoe meer schaduw er belicht wordt. Niet alleen in de wereld rondom je. Ook in je eigen binnenwereld komen de – vaak weggeduwde – aspecten omhoog. Dat vraagt om stevig gecentreerd te zijn, om alles werkelijk onder ogen te willen, durven en kunnen zien.

Na de meditatieweken, die ik van de zomer in de Dordogne heb gevolgd, kwamen er behoorlijk wat weggestopte zaken en zaken waar ik gewoon geen benul van had, omhoog. Onvoorstelbaar hoe alles in je celgeheugen ligt opgeslagen en hoe – door al het licht – het in je bewustzijn kan komen om losgelaten te worden.

Je persoonlijkheid gelukkig maken

De persoonlijkheid is een kei in het verbergen van wat we niet zo mooi vinden van onszelf. Het kan dan ook een hele klus voor de persoonlijkheid zijn om met zoveel licht in contact te komen.

Het is belangrijk dat je je persoonlijkheid te vriend houdt. Dat je je persoonlijkheid gelukkig laat zijn. Daarmee bedoel ik zeker niet je zelf over te geven aan verslavende activiteiten die kortdurend geluk teweeg brengen. Je denkt dat je gelukkig bent met de nieuwe auto, die reep chocolade of die nieuwe tas. Het is slechts het moment van even niets willen, niets begeren, wat het geluksgevoel teweeg brengt.

Licht zijn als bewustzijn

Ik heb het regelmatig over hoger inpluggen. Je bewustzijn zodanig uit laten dijen dat je vóelt dat je dat licht bént. Niet als mentaal concept maar als gewaarwording. Het beleven, dat is bewustzijn. En dan dat uitdrukken via je persoonlijkheid. Dan leef je je ware Zelf. Hoe kun jij je persoonlijkheid gelukkig maken door dat hogere te leven? Waar wordt jouw persoonlijkheid blij van ? In het hele groeiproces waar we met zijn allen inzitten, zal ook jij zaken tegenkomen die je graag wilt loslaten. Heb jij helder wat  je aan oude ballast mee zeult? Ontdek wat je nog in de weg zit om die nieuwe energie toe te laten. Als je dat laat gaan kan je persoonlijkheid dat nieuwe uitdrukken.

Chaos om in overgave te komen

Soms komen we eerst in een diepe staat van chaos als uitnodiging om alles los te laten waar we krampachtig aan vast hielden. Om ons helemaal over te geven aan dat hogere. Ik noem het de Goddelijke Wil. Die voortstuwende kracht waar je op mee kan drijven en die je leidt naar die situaties waarin jij jezelf steeds meer ervaart als dat oneindige lichtveld.

Hoe ga je om met die chaos? Ook hier is het een uitnodiging om lief te zijn voor je persoonlijkheid. Schiet het in de angst, boosheid of verdriet, omarm en koester het. Laat het jouw bewustzijn ervaren, een veilige thuishaven waar er voor je gezorgd wordt.

Meditatie helpt je om gecenterd te blijven. Mooi in je eigen midden, bewust van jouw veilige thuishaven. Vandaar uit kun je naar de chaos kijken en de deuren zien die zich sluiten. Het mooie is, dat je ook de deuren kunt gaan zien die voor jou openzwaaien.

De energie van de maand september ondersteunt je hierbij. Zowel Fran Tielemans als Willemien Timmer schreven erover. (zie hieronder).

Ik wens je weer een mooie week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies