/
Hoe helder zijn jouw ramen?

Hoe helder zijn jouw ramen?

Na de storm kreeg ik abrupt de neiging om de ramen te gaan lappen. Letterlijk om weer helder zicht naar buiten te krijgen. Een mooie metafoor die me liet stil staan bij de vraag hoe helder mijn zicht is. Als er vertroebeling is, mag die dan helder worden!

Dezelfde boom

Zelf vind ik het altijd weer een bijzondere gewaarwording, als ik bedenk dat bijv. een boom door mij heel anders wordt waargenomen dan dat jij die boom ziet. En toch is het dezelfde boom!

Je kunt iets pas zien als je het kent. Zo zag de inheemse bevolking de boten van Columbus niet naderen, simpelweg omdat ze nooit eerder boten hadden gezien en ze ze daarom niet konden waarnemen.

Stof en mist?

Hoe is het met jouw zicht? Zie je helder wat er speelt in je leven? Zie je helder wat er in de wereld gebeurt of zit er een zweem van stof en mist voor je lens? De persoonlijkheid zit gevangen in een matrix waardoor het zicht beperkt is en sommige dingen simpelweg niet kan zien.

Nieuw zicht

Als je afstemt op je Goddelijke Zelf dan kun je zicht krijgen op zaken die je persoonlijkheid wellicht nog niet kent. Je opent je daarmee voor nieuwe zienswijzen. Je kunt tot inzicht komen in waar je voor weg gekeken hebt, omdat je het niet durfde aan te kijken of zaken en situaties die je, bij gebrek aan bewustzijn, simpelweg niet kon zien. Dat kan behoorlijk confronterend zijn.

Kijk maar wat er de afgelopen tijd allemaal naar boven komt. Zaken die nu helder in zicht komen.

Zie je chaos of orde?

Afgelopen week gaf ik een retraite en we wandelden in het bos. Er lagen takken her en der op en door elkaar. Mijn vraag aan de deelnemers was “wat zie je? Is het chaos of is het orde?”

De persoonlijkheid reageert met “chaos”. Plug je hoger in dan is het antwoord “orde”.

Bewustzijn

Je bewust worden van de Goddelijke precisie en orde waarmee alles in het leven ontstaat, gebeurt en geleid wordt. Dat geeft je een andere kijk op het leven. Dan kan de controle wegvallen en zie je de schoonheid van het bestaan.

Hoe weet ik dat dat wat ik zie klopt? Voor mij gaat dat over het vertrouwen van mijn intuïtie. En dat is niet “het voelt goed of niet”. Dat is het gebied van de persoonlijkheid. Het is de stroom van informatie die voortkomt uit die zachte stille stem die mijn innerlijk weten activeert. Om dan vandaar uit mijn eigen pad te volgen, ook al is dat anders dan dat van de overgrote meerderheid.

Verbinding

Terugkomend op de boom die jij en ik anders waarnemen. Dat wat voor mij klopt kan voor jou dus wel helemaal niet kloppen. En met die verschillende zienswijzen elkaar ontmoeten, verbinden en liefhebben. Dat kan soms een hele uitdaging zijn.

Ik wens je een liefdevolle week toe met helder zicht. Hoe meer je je bewustzijn laat uitdijen hoe helderder het wordt.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies