/
Hoe mooi kan het leven zijn

Hoe mooi kan het leven zijn

Ken je dat gevoel alsof het hele universum zich samenspant om jou dat te geven wat je nodig hebt of naar verlangt?

Stroming

Ik herinner me nog zo goed het moment dat ik mijn baan bij het notariskantoor had opgezegd. Ik had de keuze gemaakt om mijn hart te volgen. Om mijn eigen praktijk op te gaan starten. Het had een jaar nodig om tot die beslissing te komen. Om de zekerheden, die ik dacht te hebben, los te laten. En toen het moment daar was kwam er zo’n enorme stroom van energie vrij. Ik had op moeiteloze wijze een locatie gevonden waar ik kon starten. Naar aanleiding van een ingezonden stukje door mij in de krant, werd ik uitgenodigd voor een interview. Ik kon op de plaatselijke basisschool starten met een kindergroep. Het was gewoon opvallend hoe het stroomde.

Doen alsof

Een van de geheimen van creatiekracht is doen én voelen alsof het al gebeurd is. Alsof je al ontvangen hebt wat je wilt zien in je leven. Hoe leef je dan? Wat is dan je uitgavepatroon bijvoorbeeld? Hoe loop je dan? Wat zeg je dan? Hoe voel je je dan? En dat voelen dan niet bedenken maar VOELEN hoe je je dan voelt.

Zo verwacht je het niet

Patrick is gek van Landrovers. Zijn droom is om ooit de eigenaar te zijn van zo’n auto. Om gebruik te maken van zijn creatiekracht heeft hij een afspraak gemaakt bij de autodealer. Hij laat zich helemaal informeren over de auto en maakt een proefrit. Tijdens deze rit maakt hij contact met het gevoel alsof deze auto van hem is. Hij voelt de vrijheid en het avontuur door zijn aderen stromen.

Driekwart jaar later ziet hij een hele kleine advertentie in de krant staan. Er is een veiling waar o.a. een Landrover wordt ingebracht. Patrick bezoekt de veiling en het lijkt wel of er niemand geïnteresseerd is in deze auto. Tegen een meer dan schappelijke prijs weet Patrick eigenaar te worden van de auto.

Pakjesavond

Zelf word ik er iedere keer zo blij van om me te realiseren hoe het werkt. Dat er gewoon een berg cadeaus op me liggen te wachten om uitgepakt te worden. Dat het van mij vraagt om me te durven over te geven aan het leven, om te vertrouwen dat ik exact dat krijg wat ik nodig heb om lekker te kunnen leven. Moeiteloos, in vrede en harmonie met mezelf en de omgeving.

Hoe mooi kan het leven zijn

Van de week tijdens mijn meditaties voelde ik het leven opeens als een vriendin die ik om haar hals vloog. Gewoon met zoveel plezier wat we samen hebben. Gewoon samen lachen en in dankbaarheid. En ik kan je zeggen dat is aardig nieuw voor mij. Meestal vond ik het gewoon gedoe hier op aarde. En dan komt er opeens, uit onverwachte hoek, een mail binnen die precies past bij waar ik op dit moment mee bezig ben. Het is zo mooi om in die overgave de cadeaus te gaan ontdekken. Het gaat gewoon voorbij je hoofd. Je kunt het niet bedenken en dat geeft zoveel plezier.

En ja, er zijn ook andere momenten hoor…..

Gedoe in je leven

Afgelopen week stopte WOW Air met onmiddellijke ingang haar vliegactiviteiten. Het is de maatschappij waar ik veel mee vloog als ik naar IJsland ging. Dat was de komende zomer ook het plan. En dan is er dus gewoon veel gedoe. Nieuwe tickets regelen, mensen die willen annuleren, kijken of er een mogelijkheid is om geld terug te krijgen. Noem maar op. En toch zit er ook hier weer een cadeau in. Je kunt zeggen “Marion je draait het allemaal naar het positieve”. Voor mij is het zo om te zien waarom iets gebeurt in mijn leven.

Ik had een mooi gesprek met iemand over deze situatie. Ze voelde zich boos omdat ze het gevoel had van machteloosheid en dat ze haar geld kwijt was. En ja, dat herkende ik helemaal. Ik heb me ook pisnijdig gevoeld. Wat dan het cadeau was? Om te ontdekken dat de manier hoe ik erin ga staan mijn ervaring bepaalt. Ik zag bijvoorbeeld dat door het veranderen van data van een reis omdat dat dan goedkoper uitkomt – ik bij het afscheid van onze dochter ben die voor langere tijd vertrekt. En bedankt leven! High five!

Het leven als feest

Kun je je voorstellen dat je heel anders in het leven staat als je die momenten van dankbaarheid gaat ervaren. Als je ziet wat het je brengt in plaats van je vastbijten alsof het leven tegen je is?

Het gaat niet over winnen of verliezen. Het gaat over meestromen zodat je in de meest donkere momenten van je leven kunt zien, dat ook daar een cadeau voor jou ligt te wachten. Meestal zie je dat niet in het moment. Achteraf realiseer je je wat het leven je gebracht heeft. En ik heb het al vaker gezegd: het gevoel van dankbaarheid werkt als een zeer krachtige magneet.

In de thema meditatie “Overvloed” neem ik je mee in dat contact met het leven. Je gaat ontdekken dat alles energie is. Veel mensen kennen een angst voor tekort van waaruit ze handelen of juist helemaal niet meer handelen. Je kunt gaan ontdekken dat dat wat je uitzend als een boomerang naar je terugkeert. Kortom, wil je ook het feest met het leven aangaan? Geef je dan vooral op en laat je verrassen. Door de grote belangstelling kun je je nu ook opgeven voor de workshop op dinsdagmiddag 16 april. Voor woensdagavond 17 april zijn er nog twee plekken vrij.

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies