/
Hoe wil jij groeien?

Hoe wil jij groeien?

Vorige week zaterdag was de terugkomdag Awakening your Light Body. Het intens mooie en krachtig transformerende meditatietraject. Het thema was “terug naar je basis”. Mooi om de ervaringen te horen van de deelnemers hoe zij hun groei ervaren. “Diepe gevoelens van dankbaarheid, vertrouwen in het leven, uit mijn comfortzone stappen en mijn hart volgen, Ik heb dingen gedaan die ik niet voor mogelijk had gehouden, ik heb mijn hart gevolgd in plaats van mijn hoofd, ik word steeds helderder”.

De kracht van woorden, gedachten en emoties

We zijn ons vaak niet bewust van de kracht van onze woorden, gedachten en emoties. De creatiekracht ervan. Sta je er wel eens bij stil hoe, dat wat je uitspreekt, denkt of voelt ook je werkelijkheid wordt? Het vraagt om zoveel alertheid hoe en wat je zegt of denkt. Je hebt daar een keuze in. Ja, je hebt ook een keuze wat je denkt. Dat lijkt misschien vreemd. Je kunt gedachten die opkomen en die beperkend en belemmerd zijn, stoppen. Je stapt er als het ware uit. Je ziet ze weer oplossen en je kiest voor een meer verruimende, ondersteunende gedachte.

Dineke beschrijft haar leven als een aan een schakeling van drama momenten. Ze valt als het ware van de ene moeilijke situatie in de andere. Gedoe met collega’s op het werk, gedoe met familie, gedoe bij de bakker, in het verkeer en ga zo maar door. Als ik Dineke hoor praten is het een stortvloed van beperkende gedachten. Iedereen zit haar in de weg: de politiek laat het afweten, haar leidinggevende functioneert niet, haar ouders hebben meer aandacht voor haar zus en die eikels in het verkeer …..

We kijken samen naar haar overtuigingen en gevoelens. Dineke schrikt van de belemmeringen daarvan op haar welzijn én op haar gezondheid. In het contact met haar ware Zelf, voelt ze vreugde, speelsheid, blijheid, is het allemaal niet zo serieus. Als ze dan naar haar persoonlijkheid kijkt voelt ze verdriet om de wijze waarop ze zelf haar leven vorm geeft. Ze voelt dat ze er klaar mee is. Ze wil het anders, ze voelt het verlangen om haar essentie te leven en dát naar buiten te brengen. Dat vraagt om nieuwe expressie, om nieuwe bewoordingen, om nieuwe overtuigen en om nieuwe emoties. Verhoogde emoties, emoties van het hart zoals dankbaarheid, liefde, vreugde, harmonie, vrede, innerlijke stilte.

Ik breng Dineke in contact met die emoties. Ze hoeft ze niet te zoeken. Ze zijn er al. Het gaat om jezelf toe te staan om ze te voelen. Het is een veld, een frequentie die in en rondom jou aanwezig is.

Wat is jouw keuze?

Hoe wil jij je leven leven? Hoe wil jij groeien? Je hebt de keuze hoor. Je kunt groeien vanuit lijden en moeite doen. Vanuit de ervaring dat het leven zwaar is. Klopt als je dat denkt. Je kunt er ook voor kiezen om te leven en te groeien vanuit vreugde. Vanuit de ervaring dat het leven een grote speeltuin is waar je als kind mag rondrennen, mag spelen, mag ontdekken in alle vrijheid. Waar het leuk is, waar harmonie is en je in alles wordt voorzien wat je nodig hebt.

Lekker makkelijk gezegd

Ik hoor je denken “ja makkelijk gezegd Marion, maar je zult maar in een situatie zitten die op zijn zachtst gezegd niet vreugdevol is”. Klopt, het leven is niet altijd hallelujah én jij hebt de keuze hoe je met die situatie omgaat. Ga je in het lijden en in de slachtofferrol zitten of kun je kijken naar wat deze situatie je brengt, hoe het je bewustzijn brengt, hoe het je doet groeien. En dan kun je zelfs voor de meest moeilijke momenten in je leven, dankbaarheid voelen.

Toe aan een leven vanuit vreugde?

Dineke heeft zich aangemeld voor de cursus Awakening your Light Body. Op naar een leven uitgelijnd op haar hoogste goed, in verbinding met het Zelf. Op naar het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor haar leven. Een leven met nieuwe overtuigingen, verhoogde emoties. Een leven als ziel op aarde met een vreugdevolle persoonlijkheid. Sanaya Roma, door wie de meditatie’s zijn gechanneld, schreef het boek “Leven in vreugde”. Een aanrader!

Ben jij dat lijden, je best doen, het harde werken, de zwaarte ook zo zat? Ben je er ook aan toe om de eigen verantwoordelijkheid voor je leven op je te nemen in plaats van de schuld steeds bij een ander te leggen? Kijk maar eens op https://www.het-licht.net/awakening-your-light-body/ of je hart hier sneller van gaat kloppen? Je bent van harte welkom. De eerste bijeenkomst is op 18 oktober a.s..

Tot zondag,

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies