/
Hoger inpluggen om te zien wat er is

Hoger inpluggen om te zien wat er is

Vanuit je persoonlijkheid kijk je door bepaalde brillen, bepaalde filters naar jouw werkelijkheid. Die werkelijkheid is gebaseerd op dat wat je gelooft en vanuit welk perspectief je kijkt. Het is een vernauwing, vaak gericht op wat er ontbreekt. Als we het hebben over nieuwe ideeën toelaten, dan is dat lastig vanuit de persoonlijkheid, omdat je vanuit je bestaande stramien de wereld beleeft. Je ziet niet de hogere werkelijkheid die gevuld is met potentieel.

Hoger inpluggen

Je hebt mij waarschijnlijk al vaker horen praten over “hoger inpluggen”. Van de week kwam de vraag weer naar voren “wat bedoel je daar dan mee”. Het is je bewustzijn zodanig verruimen dat je vanuit de hogere aspecten van jeZelf kunt gaan ervaren. Meestal ben je ingeplugd op het aardse niveau van de werkelijkheid. Daar laat je je snel afleiden van dat wat je écht bent. Je gedachten nemen snel de overhand en emoties kunnen je zomaar van je padje vegen. Er ontstaan verhalen, uitleg over wat je meemaakt. Dat is niet de realiteit. Dat is wat je er door de verhalen van gemaakt hebt.

Vanuit het ingeplugd zijn op het aardse niveau kon of wilde je bepaalde zaken ook niet zien. Gewoon omdat het te overweldigend, beangstigend of pijnlijk was. Of dat je wilde vasthouden aan je eigen gelijk.

Je stopt met je druk te maken

Verruim je je bewustzijn dan krijg je een hele andere kijk op de realiteit. Je kunt bij de ervaring komen van dat grootse wat je bent. Dat vloeibare, dat oneindige. Je overziet de onderliggende gelaagdheden (denk aan het aardse) en kunt zien dat waar je je druk over maakt in je dagelijks leven, vanuit dat hogere perspectief helemaal niet aan de orde is.

Vanuit dat hoger inpluggen kun je ervaren dat alles “energie in beweging” is. Dat alles voortdurend verandert. Dus de buurvrouw waar je gisteren ruzie mee hebt gehad, is niet meer de buurvrouw van gisteren. Kun je haar met nieuwe ogen vandaag bekijken?  Ook jij bent niet meer dezelfde.

Innerlijke rust en vrede

Als je meer en meer bij die “energie in beweging” komt, kun je gaan beleven dat er niets op te lossen valt. Alles gebeurt gewoon, of jij het nu leuk vindt of niet. Daar kun je tegen vechten, het anders willen, de controle willen houden – inmiddels heb je wel gemerkt hoeveel energie dat kost. Hoger inpluggen brengt je bij het zien van de hogere realiteit, de acceptatie van dat wat er is – leuk of niet leuk. Het brengt je bij overgave, bij meestromen. Het geeft ook vertrouwen omdat je kunt ervaren dat het continu verandert en er dus weer iets nieuws komt, zonder dat jij hoeft te weten hoe en wat. Je staat open voor nieuwe inzichten en ideeën, afkomstig van dat hogere, wat jouw ondersteunt.

En dat geeft zoveel rust en innerlijke vrede. En een prachtige bijkomstigheid. Hoe meer mensen hoger inpluggen, hoe mooier de wereld wordt. Je kunt je wel voorstellen, meer innerlijke vrede, meer rust, meer licht, dat gedeeld wordt, SAMEN in het aardse!

Ik wens je een mooie week toe.

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies