/
Hooggevoeligheid – last of kracht?

Hooggevoeligheid – last of kracht?

Als je hooggevoelig bent, dan neem je haarscherp waar wat de ander voelt of denkt. Alle impulsen van buitenaf komen direct bij je binnen. Voor veel mensen is het lastig om hier mee om te gaan. Uitspraken als “dat kan ik niet want ik ben hooggevoelig” hoor ik regelmatig voorbij komen.

Verandering van trilling
Doordat de trilling op aarde en ook in ons verandert, naar steeds hogere frequenties gaat, worden we steeds gevoeliger.

We gaan op andere manieren waarnemen dan alleen met onze fysieke ogen en oren. We gaan steeds meer voelen en weten wanneer iets klopt of wanneer iets onecht is.

Kwaliteiten van je Goddelijke Zelf, je ware Zelf. Kwaliteiten van het licht dat jij bent. Voor je persoonlijkheid kan het een gevoel van machteloosheid, van niet begrijpen teweeg brengen. Dat wat je persoonlijkheid waarneemt komt nl niet meer overeen met wat er uitgedragen wordt om je heen en dat wat je voelt. Denk bijvoorbeeld aan iemand die jou zegt jou heel aardig te vinden. Je voelt en neemt waar dat degene bang voor je is, je eigenlijk verafschuwt. Hoe verwarrend.

Neutraliteit

Op zich is de energie die wij waarnemen neutraal van aard. Wij geven er het label aan negatieve energie of positieve energie. De negatieve energie is dan de energie die wij (nog) niet kunnen handelen en waar wij last van hebben. De positieve energie is de energie waar we blij van worden en die ons ondersteunt.

Verhalen en lijden

De verhalen die wij vertellen (en steeds blijven herhalen) zorgen ervoor dat we in de lage frequenties blijven hangen. Dat we in de greep van het ego blijven en blijven geloven dat er negatieve energie is. Dat brengt lijden met zich mee. Je kunt de energie ook waarnemen als een golf die komt en gaat. Net als de witte wolken aan de blauwe hemel die voorbij drijven. Ze komen en ze gaan. Jij neemt ze alleen maar waar. Verdriet, angst, boosheid. Het is niet van jou. Ook niet van de ander. Het hangt om je heen, net als satellieten die rond de aarde zweven. Het gaat door je heen. Op het moment dat je er een verhaal van maakt wordt het van jou.

Jouw hooggevoeligheid kan dus een last geworden zijn omdat je er verhalen van maakt. Omdat je de energie van jou hebt gemaakt. Die energie heeft zich opgeslagen in je lichaam.

Hoe kun je hooggevoeligheid nu als kracht gaan ervaren?

Doordat je op andere manieren gaat waarnemen wordt je innerlijk weten ook sterker. Toen ik vorig jaar voor drie maanden in Groenland was, wist ik exact wanneer ik naar huis moest bellen omdat iemand ondersteuning kon gebruiken. En het klopte altijd.

Als iemand emotioneel reageert in een situatie, kun jij, met je hooggevoeligheid, waarnemen wat de onderliggende energie is. Waar het werkelijk over gaat. Zonder er een verhaal aan vast te hangen, kun je dan, vanuit je hart, nabij zijn. Zien wat de ander wérkelijk nodig heeft. Zelfs als degene die reageert zelf (nog) niet helder heeft waar het wérkelijk over gaat. Doordat jij nabij kan blijven breng je er met jouw energie licht in. En licht werkt bevrijdend.

Alles met een lagere trilling wordt door de hogere trilling aan het licht gebracht. Kijk maar wat er in de wereld gebeurt. Alle beerputten gaan open. Ze kunnen gewoonweg niet gesloten blijven omdat de trilling verhoogt.

Jouw bijdrage aan de wereld

Jouw licht (wat jouw hooggevoeligheid is) werpt dus een nieuw licht op de zaak. Opent en bevrijdt.orchid-705181_640

Als je last hebt van je gevoeligheid wordt er iets in jou getriggerd wat aan de oppervlakte wilt komen. Wat gezien wil worden. Tijd voor transformatie. Hoe lang ga je nog je best doen om dat deksel op die put te houden? Weet dat er maar één kracht is en dat is de kracht van jouw licht! Dat wil geuit worden. Dat wil zich verspreiden de wereld in. En dat is wat de wereld nodig heeft. Je kunt het!

Focusverschuiving

Dat vraagt dus een focusverschuiving. Telkens als je denkt in termen van “ik kan het niet” “het is teveel”, of plat gezet “rot allemaal een eind op” stop! Kijk waar je er een verhaal van hebt gemaakt en neem even de tijd om de energie enkel waar te nemen. Nu in dit moment. Je zult verrast worden. Door de energie door je heen te laten gaan verdwijnt het nl met een vingerknip en kun jij gewoon in je centrum blijven.

En weet je, dit is geen theoretisch verhaal. Ik ken het maar al te goed van mezelf. Afgelopen weekend hadden wij een groot feest bij ons thuis en ik kon zo goed merken wat deze verschuiving met mij gedaan heeft. Waar ik vroeger enorm tegen zulke bijeenkomsten op kon zien van wege de hoeveelheid mensen bij elkaar,  kon ik er nu zo van genieten. Geen moment gehad van “wegwezen allemaal”. Dus het kan!

Als je ondersteuning nodig hebt mail me dan: marion@het-licht.net.

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies