/
Hou jij van verrassingen?

Hou jij van verrassingen?

Als Rob thuiskomt zegt hij tegen Marina dat ze een half uur de tijd heeft om haar koffer en paspoort te pakken. Bestemming onbekend. Wat een leuke verrassing had moeten zijn, mondt uit in ware paniek. Marina heeft geen enkele controle, weet niet wat er gaat gebeuren en schiet volledig in de angst. Herkenbaar?

Uitdaging

Veel mensen hebben hun houvast de afgelopen jaren – of misschien wel hun hele leven – in de buitenwereld gezocht. De innerlijke leegte, de angst of welke gevoeAls je niet van verrassingen houdt dan kan ik me voorstellen dat deze periode een hele grote uitdaging voor je is. Er is nogal wat onwetendheid. Berichten die elkaar tegenspreken en hoe ziet de toekomst eruit? Wat gebeurt er na 28 april? Hoe ziet de zomer eruit? Wat gebeurt er met de economie? Wat gebeurt er met het welzijn van mensen? We weten het allemaal niet.lens we ook maar niet wilde ervaren, werden weg gekocht, weg gesnoept, weg gegeten, weg gelachen, weg gereist en ga zo maar door. Alles is zo leuk, het is zo gezellig….

Was het echt zo leuk?

Of was het een tijdelijke verdoving om dat onrustige rot gevoel niet te voelen?

Ik heb het een groot deel van mijn leven écht een gedoe gevonden hier op aarde. Wilde hier echt niet zijn en vond zo mijn eigen wegen om dat rotgevoel te omzeilen. Om mezelf te vullen met de rust en vrede waar ik zo naar op zoek was. En dat kwam van buitenaf. Van goedkeuring zoeken bij anderen tot letterlijk op de vlucht slaan, weg, weg weg.

Bevrijdt jezelf

En nu valt, voor iedereen, alle houvast weg. Alle vluchtmogelijkheden vallen ook weg. Het is jij en je eventuele gezin en/of partner. Thuis!

Het kan niet anders dan dat al die rotgevoelens zich nu presenteren. Van diepe frustratie tot angst, van boosheid tot machteloosheid. Van je niet begrepen voelen tot intense moeheid. De uitdaging is om er mee te gaan zitten. Ze toe te laten en aan te kijken. Ze te doorvoelen. Om helder te krijgen wat het je wil zeggen. Waar ben je voor op de vlucht (geweest)?

Het interessante is namelijk dat je het niet bent. De ander is het ook niet. Het zijn energieën die we hebben vastgezet in onszelf, onze identiteit daardoor hebben laten bepalen. Nu is de tijd om je daar weer van te bevrijden. Je zult verstelt staan hoe snel ze oplossen als je ze durft aan te gaan.

De grote verrassing

En het grote onbekende is de grote verrassing. Meebewegen met de stroom waar alles in aanwezig is (ook het coronavirus). Sta je dat toe of hou je het op één of andere manier nog buiten je?

In het grote – niet weten – kun je weer bij jeZelf komen. Voorbij het denken, voorbij verwachtingen, voorbij het voorspelbare. Leef je naar het voorspelbare, dan leef je je verleden. Een toekomst voorspelt vanuit de ervaringen van je verleden.  Sta je open voor het niet weten dan leef je vanuit het moment. In extase van wat voor verrassingen het leven voor jou en ons in petto heeft.

Dus ….. laat je verrassen.

Fijne week!

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies