/
Iemand je schoenen lenen

Iemand je schoenen lenen

We weten gewoon niet waarom bepaalde dingen gebeuren. We denken het misschien te weten, we vullen het in vanuit onze eigen (beperkte) invalshoeken en vormen oordelen. Als je denkt dat je niet oordeelt raad ik je aan om dit aspect eens onder de loupe te nemen. Het is namelijk zo subtiel.

Een vreemde eend in de bijt

Ellen heeft zich altijd al een “vreemde eend in de bijt” gevonden binnen haar familie. Ze zegt: “waar mijn hele familie altijd linksaf gaat, ga ik rechtsaf”. Ze wordt geconfronteerd met oordeel en meningen over het pad dat zij kiest te bewandelen en dat doet pijn. Samen kijken we naar het moment van incarnatie en waarom zij naar de aarde is gekomen. Haar levensdoel, niet als eindbestemming maar als frequentie van energie. Welke energie ze naar de aarde komt brengen.

Tijdens de sessie werd heel duidelijk dat dit een totaal andere beweegreden is geweest dan die van haar ouders, haar broer en haar zus. Ook de wijze waarop familie voor haar belangrijk is, is totaal anders dan dat van haar familie.

Heel vaak hebben we ons aangepast aan de wegen van anderen. Om binnen de familie te passen, om aardig gevonden te worden, om te voldoen aan het plaatje dat anderen van je hebben. In deze tijd wordt er ook op dit front flink aan de deur geklopt.

Het gaat niet langer

Misschien voel je het wel dat het gewoon niet langer gaat om je anders voor te doen dan je werkelijk bent. Het liedje van Maan vind ik nog steeds een hele mooie.

Ze zit hier alleen in de trein en ze duikt in haar jas
En kijkt uit het raam en ze vraagt zich af
Hoe zou het voelen jezelf te zijn
Want soms doet het pijn als ze huilt maar ze lacht
Ze huilt maar ze lacht

Ze loopt door een wereld die niet aardig voelt
Onbedoeld zegt ze dingen die iedereen altijd zegt
Want nooit gaat het slecht, altijd oké
En ze lult met ze mee en ze lacht
Ze huilt maar ze lacht

En nu, ze laat het los
En nu, ze laat het los

Ze voelt zich alleen als ze loopt in de stad
En ze kijkt in het raam ziet een ander daar staat
En ze weet wie het is, maar ze wilt haar niet zijn en gaat door met schijn
En ze lacht
Ze huilt maar ze lacht

Wat als ze morgen besluit niet te schuilen
Haar betere ik voor haar ware gezicht te ruilen
Zullen de vrienden die zij wil vertrouwen nog steeds van haar houden
Als ze huilt
Als ze huilt en niet lacht

Vreugde als essentie

Het kan je somber en verdrietig maken (net als bij Ellen). Terwijl de essentie van het leven juist vreugdevol is.

En ja, dat heeft gevolgen voor je omgeving. Als jij nu laat zien wat jou ter harte gaat. Wat jij wilt leven, tot uitdrukking wilt brengen. Dan wordt je omgeving geconfronteerd met een nieuwe Jij, waar ze even aan moeten wennen. Je bent opeens niet meer zo volgzaam, staat niet direct meer klaar voor jan en allemaal, of je maakt jezelf vrij en drukt jouw waarheid uit. Het is aan de andere partij hoe hier die mee omgaat. Houdt die vast aan het oude of kan die de nieuwe Jij verwelkomen? Vervolgens is het aan jou om stevig in balans bij jeZelf te blijven, hoe je omgeving ook reageert.

Je schoenen uitlenen

En komt er commentaar. Bied de ander dan aan om je schoenen te lenen. Dan kunnen zij jouw pad bewandelen!

Fijne week!

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies