/
Ik heb wat te vieren mede dankzij jou

Ik heb wat te vieren mede dankzij jou

Ja, vier wat er te vieren valt! Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat het eerste Voedsel voor de Ziel verscheen. Ik kan wel zeggen dat er bijna geen zondag voorbij is gegaan zonder een ontbijtje te verzorgen. Ik heb ze geprobeerd te tellen maar raakte de tel kwijt .

Dank je wel!

En weet je, ik ben zo blij met jou en al jouw mede-lezers als ontvanger van het Voedsel. In het volgen van de stroom is het voor mij een manier om mezelf uit te drukken wat er in mij en in ons leeft. Telkens weer krijg ik reacties in de trant van “heb je hem voor mij geschreven”. Het zijn zulke universele thema’s waarin we met zijn allen aan het roeren zijn. Om dan, bij iedere stap die we maken, elkaar aan te tikken, te motiveren, te ondersteunen, nieuwe perspectieven te openen, hoger in te steken, ons zelf uit te lijnen op de essentie van wat we zijn. Enorm fijn.

Delen

En het volgen van de stroom is voor mij het delen van mijn eigen groei in bewustzijn met mijn medemens door de meditatie’s, de energetische sessies, de reizen, door uit te drukken wie ik ben.

Je kunt geen stap overslaan

De meditatie deze week in “de kracht van herhaling” had als thema: “de realiteit zien, je kunt geen stap overslaan”.

Kijk maar eens waar je nu in je leven “staat” en welke stappen je allemaal in je leven gemaakt hebt. Ze hebben allemaal geleid naar hoe je jezelf en je realiteit ervaart. Je had er geen stap kunnen uithalen, elke stap was belangrijk om hier te komen. Geef je jezelf wel eens een schouderklopje voor al die stappen die je al gemaakt hebt? Oké, soms waren het misschien wat misstappen. Maakte je een omweg en lag de oplossing naast je. Soms waren het immense reuzenstappen waarin je leerde. Elke stap is er één en je kunt er geen één overslaan.

Het licht dat de duisternis toont

Je hoort me de laatste jaren spreken over het Goddelijke Zelf en over het Goddelijke in jou. Hoe meer je daarmee in contact komt, hoe meer licht er gaat stralen, hoe meer ook de minder leuke kanten belicht worden. En ook dit is nodig om te kunnen groeien in dat Goddelijk bewustzijn. Om alles onder ogen te zien wat er in jou speelt. Ook hier valt er geen stap over te slaan. En als je het breder trekt, gebeurt dat nu ook exact in de wereld waarin we leven. Nog dieper in de chaos om vervolgens als een Phoenix te kunnen herrijzen.

Stop eens met dat serieuze

Het mag allemaal wat luchtiger. We hebben het met zijn allen zo serieus genomen. Ik heb er van genoten in de sneeuw afgelopen week. De volwassenen waar het kind weer in opbloeide. De kinderen die weer stralend buiten speelden. Verderop in dit Voedsel een filmpje van Moojiji over dat je ware natuur gelukzaligheid is.

Zoals ik dit blog begon “vier wat er te vieren valt” en er valt veel te vieren. De Groenlandse sjamaan Angaangaq zegt: “het leven op zich is het waard om gevierd te worden”. Mooi om hier meer bij stil te staan.

Ik wens je een mooie, vervulde week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies