/
Ik herken mezelf niet

Ik herken mezelf niet

Met deze openingszin, had ik vorige week vijf mensen die, onafhankelijk van elkaar, bij mij binnen kwamen.

In het voortgaande proces van evolutie, begeven we ons nu in een fase waarin er allerlei aspecten omhoog komen, die we niet van onszelf kennen. Vaak vinden we die aspecten helemaal niet leuk, hebben we er een oordeel op en hebben we ze diep verscholen.

Het openen van de putdeksels

In een tijd dat er steeds meer licht over de wereld schijnt, gaan alle putdeksels open. Dat kun je ook in de maatschappij zien gebeuren. Dat wat niet klopt komt aan het licht. En ja, dus ook in ons Zelf komt er van alles aan het licht.

Kwijtgeraakt?

Dat kan tot gevolg hebben dat je het gevoel hebt dat je jezelf kwijt geraakt bent. Een gevoel van uit balans zijn. Eén grote leegte. De vraag is of je jezelf wel kwijt geraakt bent. In mijn beleving wordt je juist meer jeZelf en zit je helemaal in de uitlijning op het hogere 😊.

Het past helemaal in het proces van loslaten wat je dacht dat je was. De diepste persoonlijkheidsaspecten en weggedrukte emoties, opgeslagen in je lichaam,  komen omhoog. Om die zonder oordeel aan te kijken, te doorvoelen én er helemaal JA tegen te zeggen. Wat het ook is. Dat vraagt écht om daar tijd voor te nemen. Het aandacht te geven en met jezelf te gaan zitten.

Liefde en zachtheid voor jezelf

Vorige week schreef ik over “je licht laten stralen”. Je zult merken dat, als je vanuit jouw licht naar al die aspecten kunt kijken, dat er een grotere beleving van liefde en zachtheid voor jezelf kan ontstaan.

Hoe moedig ben jij, dat je juist nu, in deze tumultueuze tijd op aarde bent gekomen! Hoe moedig ben jij, dat je juist nu ervoor gekozen hebt om je ware Zelf te ontdekken en los te laten wat je niet bent (hoe moeilijk dat ook kan zijn).

Je kleine kind

Misschien roept het kleine kind in jou wel stampvoetend dat het dit niet wil. Hoe lang duurt dit nog, ik ben er klaar mee enzovoorts. Neem het eens lekker bij je op schoot. Laat het jouw liefde, jouw licht voelen en vertel het dat het mee mag groeien, in vreugde.

Vertel het dat er nieuwe verrassingen zijn, nieuwe mogelijkheden waarin jouw kind vrij en vreugdevol kan dansen, bewegen, helemaal zichZelf mag en kan zijn.

Toelaten

Dan kan er rust en ruimte komen in jezelf om los te laten wat zich losweekt in jou. Ruimte om je ware Zelf toe te laten en te herkennen en te erkennen wie je wérkelijk bent.

Mooie week weer!

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies