/
Ín ieder einde zit een nieuw begin

Ín ieder einde zit een nieuw begin

Heb je de nieuwe knoppen in de bomen al gezien? De oude bladeren van de boom worden weggedrukt door het nieuwe leven dat omhoog komt. Kijkend in de vlammen van de kachel, die zowel vernietigen als warmte en licht creëren. Zo kwam ik bij de titel van dit blog.

De circle of life

Terugkijkend op het afgelopen jaar is er behoorlijk wat dood gegaan, vernietigd of weggedrukt. En …. er ontstond ook hier steeds weer iets nieuws voor in de plaats. De circle of life.

Nieuwe orde

Alle oude structuren en patronen die niet meer voegen in deze tijd gaan ten onder. En of dit nu patronen en structuren in jezelf zijn of in de wereld om je heen, het is allemaal hetzelfde. We zijn aan het groeien, aan het evolueren, het oude aan het ontstijgen. We zijn ons zelf aan het bevrijden en dat gaat eerst met chaos gepaard. Vanuit chaos kan er een nieuwe orde ontstaan. We zijn ons meer bewust geworden van de waarde van dat wat we altijd als “normaal” hebben beschouwd. Zo ontdekte ik zelf bijvoorbeeld hoe intens een bepaalde vriendschap voor mij is. Veel diepgaander dan ik me bewust van was. Mooie ontdekking hoor.

Het is voorbij

Wat geweest is geweest. Het is voorbij. Misschien heb je wel de neiging om dingen vast te houden omdat dat je een gevoel van zekerheid geeft. Je weet immers wat je hebt en je moet maar weer afwachten wat er komt als je dat laat gaan. Het afgelopen jaar heeft ons wel laten zien dat “zekerheid” een grote illusie is. Had je je ooit kunnen bedenken dat mensen elkaar niet meer zouden omarmen of met een grote boog om elkaar heen zouden lopen? Voordat je het weet zit je in een situatie waarvan je je afvraagt “hoe ben ik hier in beland”. Dat vraagt dus om wakker te zijn. De zien wat er gebeurt en te handelen naar wat voor jou klopt. En dat kan wel heel anders zijn dan wat de wereld om je heen je laat zien.

De nieuwe tijd

Deze tijd gaat over op eigen benen staan, in je eigen authenticiteit gaat staan. Jouw verantwoordelijkheid nemen voor dat waar je verantwoordelijk voor bent. Hoeveel van ons dragen nog steeds de lasten op hun schouders van verantwoording die ze overgenomen hebben van anderen? Wat ik laatst in het blog over “wat is missen” schreef, het gaat over uit de verstrengeling komen.

Verstrengeling versus verbinding

Vanmorgen sprak ik er met een vriend over. Het verschil tussen verstrengeling en verbonden zijn. Voor mij speelt verstrengeling veel meer op het persoonlijkheidsniveau en het heeft voor mij iets verstikkends. Hoeveel relaties lopen elkaar in de weg om hun hoogste potentieel tot uitdrukking te kunnen brengen? Vaak heeft dat te maken met verstrengeling. In de verbinding sta je op eigen benen, doe je je ding en is er hartsverbinding.

Laat maar los

We worden ons steeds meer bewust van de hogere energievelden waar we op in kunnen pluggen. Die stilte waar we ons zelf kunnen vinden én al die mogelijkheden die op ons liggen te wachten om tot uitdrukking gebracht te worden.

Dus laat maar los, laat maar gaan. Waar je je aandacht plaatst gaat je energie naar toe. Laten we onze aandacht richten op al die nieuwe mogelijkheden die ontstaan doordat het oude vergaat. Nieuwsgierig als een kind, met een open blik, vol verwachting.

Ik wens je ….

Ik wens je een hele gezellige jaarwisseling toe en een glinsterend, schitterend, diamantachtig 2021.Een jaar waarin je jezelf op nog diepere niveaus ontdekt. Waar je jeZelf kunt en durft te zijn. Een jaar waarin je jezelf (nog meer) bevrijdt van al die oude patronen. Een jaar waarin jij je open durft te stellen om dat grootse te ontvangen, dat nieuwe. Ik wens je een jaar vol verbinding, vol respect en liefde. Een jaar vol vitaliteit en gezondheid. Laten we er met zijn allen voor gaan.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies