/
In je nakie

In je nakie

Nu de sluiers één voor één oplossen komt de waarheid naar voren. Wat dat ook moge zijn. Alle façades vallen stuk voor stuk weg. Daar waar we ons zelf nog mooi konden vermommen lukt niet meer. Wij en alles om ons heen wordt meer en meer transparant.

Het doet me denken aan de tijd dat ik zwarte piet speelde. Zodra ik geschminkt was voelde ik me een hele andere Marion. Vrij om gek te doen en misschien nog meer vrij om mezelf te zijn.

Vluchten kan niet meer.

Althans, het kost je bakken met energie om, dat wat je altijd verborgen hield, nog onder het deksel te houden. Alles wil gezien worden. Alles wil aan het licht komen. Jouw totale wezen wil present zijn. Het interessante is dat – vanuit het hogere perspectief – er helemaal geen oordeel is op de schaduwkanten. Dat is iets van de mind.

Misschien is dat het wel wat je altijd gevoeld hebt. Het niet transparant zijn. De laag waar je tegen aan liep om wérkelijk contact te maken. Zowel in jezelf als bij anderen. Jongen, jong, wat brengt deze tijd toch, ondanks de ellendige situaties, veel moois met zich mee. Mijn hart juicht.

Transparantie

In de wereld van de transparantie betekent dat “jouw” gedachten direct door de ander waargenomen worden. Dat de emoties die je ervaart direct door de ander gevoeld worden. Dat dat waar je aan denkt direct gemanifesteerd wordt. Er zit niets meer tussen.

Dat kan in het begin aanvoelen alsof je in je nakie loopt. Alles wordt gezien. Er valt niets meer te verbergen. Jij wordt helemaal gezien. En is dat nou net niet waar we allemaal zo naar verlangen? Om gezien te worden voor wie je bent? Voorbij de maskers, de kostuums. Voorbij de afweer- en beschermingsmechanismes.

Heftig of gemakkelijk?

Het kan heftig zijn, het kan gemakkelijk gaan. Waar kies je voor? Ik ga voor gemak, eenvoud en plezier. Laat maar komen, laat het me maar getoond worden wat nog meer op mag lossen. Laat me maar in mijn nakie staan.

Letterlijk gezien vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld naar de sauna te gaan of naar het naaktstrand te gaan. Dus om dit gevoel op een dieper niveau te ervaren is meer dan welkom. Tegelijk  voel ik, dat als ik dit schrijf, mijn persoonlijkheid dat ook wel weer spannend vind. Om meZelf helemaal bloot te geven. Ook dit zal stap voor stap gaan, net zoals ik destijds stap voor stap kon gaan genieten van letterlijk in mijn blootje lopen.

Op weg naar een transparante wereld. Wat een verlichting.

Ik wens je een fijne zondag.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies