/
In verbinding zijn

In verbinding zijn

Christa staat in een winkel en verwondert zich erover dat ze steeds klanten krijgt die zonder iets te zeggen de winkel weer verlaten

Brian zit in de gemeenteraad en merkt dat er rond een bepaald onderwerp geen eenduidig besluit komt. Iedereen roept in het wilde weg. De behoefte van de ego’s om zich te laten horen is volop aanwezig

Damian is trainer in de ICT en heeft nu al een paar keer gehad dat “leerlingen” zonder iets te melden de training verlaten.

Energie en uitstraling

Het gaat altijd over jezelf. Je relaties laten je exact zien of jij verbonden bent met jeZelf. Ze tonen je wat jouw energie is, wat jouw uitstraling is en daar reageren ze op. Hoe mooi zit het leven toch in elkaar. En bedankt! Zoals ik vorige week schreef “je zit altijd in de juiste situatie”. Je relaties laten je zien of je naar het Zelf luistert of dat je uit verbinding bent. Als je in verbinding bent met jeZelf dan ben je dat ook met alles en iedereen rondom je.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je met iemand zit te praten en dat degene plotseling zijn hoofd omdraait naar de buurman. Er wordt naast jullie een ander gesprek gevoerd waar jouw gesprekspartner moeiteloos op inhaakt. Was er verbinding tussen jullie?

Christa werd zich bewust, dat haar klanten haar laten zien, dat zij niet volledig aanwezig is. Ze zegt dat klopt helemaal. Ik zit daar op een plek waar ik me al een tijd niet thuis voel. Ik ben met mijn gedachten heel ergens anders dan bij die klant. Ik zie ze amper staan.

Brian kwam tot de onthutsende conclusie hoe mensen, die een zelfde doel voor ogen hebben, toch zo langs elkaar heen kunnen praten. Armen over elkaar geslagen, dicht geknepen handen en benen over elkaar. Afgesloten. Hij werd zich gewaar hoe hij zich – uit overleving – zich al zijn hele leven heeft afgesloten om iemand écht toe te laten. Om zichZelf toe te laten, om de liefde voor zichZelf toe te laten.

Damian kreeg van zijn weglopende leerlingen het inzicht “Ik ben niet verbonden met het Zelf en daardoor voelt mijn persoonlijkheid zich niet gezien en loop ik weg. Het is iets van mijn persoonlijkheid. Het Goddelijke Zelf interesseert het namelijk niet of ik wel of niet gezien word”.

Wat een prachtige spiegels he.

Weet jij wel wie je bent?

Een patroon dat ik vaak in mijn praktijk tegenkom is “als ik niet gezien word, dan doe ik het wel alleen”. Mensen die met familie en vrienden de banden verbreken omdat ze zich niet gezien voelen. Geen aandacht krijgen. Vaak gaat dit gepaard met een hele reeks verhalen vanuit de persoonlijkheid. De vraag is “zie jij jeZelf wel”. Weet jij wel wie je bent?

Heel vaak heb je op een bepaalde manier gehandeld, je best gedaan, gewoon omdat je persoonlijkheid gezien wilde worden.  Als je alles loslaat wat je dacht dat je was, als je niets meer op te houden hebt, dan valt de strijd weg. Dan valt het je best doen weg, dan ben je transparant, zichtbaar. Dan is er rust. Dan is er geen behoefte meer om iets te halen. Dan voel jíj wie je écht bent. Dan word je gezien door jeZelf. Dan ben je verbonden.

Naar binnen

En ik herhaal het nog maar eens. Ga zitten, volg je ademhaling en keer met je aandacht naar binnen. Laat het rustig worden. In die rust kun je de vrede in jezelf ontdekken. De vreugde, de liefde. Kun je de verbinding met jeZelf weer ontdekken. In dat naar binnen keren kun je je gewaarworden van de liefde die je bént! En …. kun je je ook openstellen voor de liefde van de ander. Liefde in je leven toelaten. Want ook de ander IS liefde. Het vraagt om achter de schilden van overleving te kijken.

Gun jezelf een mooi kado en schrijf je in voor het weekend in Finsterwolde. Een weekend waarin je alle ruimte krijgt om naar binnen te keren en te ontdekken dat jij zoveel meer bent dan waar je je in het dagelijks leven mee identificeert. Een weekend waarin je de verbinding met jeZelf en met de mensen om je heen, weer opnieuw kunt aangaan. Van harte welkom! https://www.het-licht.net/naar-binnen-en-bezinnen-rond-kerstmis/

Tot zondag!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies