/
Inzicht zonder handeling ….

Inzicht zonder handeling ….

Weten wat je hebt is geruststellend, ook als is je situatie nog zo beroerd. Je weet immers niet wat er gebeurt als je uit je comfort zone stapt. Wil je een nieuw leven leiden, een leven dat je uit de oude greep van overheersing, angst, boosheid, beperktheid, onvrede, vermoeidheid of vul zelf maar in, haalt, dan vraagt dat om te handelen.

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering

Met Fiona had ik een gesprek over haar energieniveau en haar geluksmomenten. Ze ervaart haar leven nogal als heen en weer gaande golven, pieken en dalen. De vraag die ze me stelde was “hoe komt het toch dat ik maar blijf pieken en dalen?”. Waarom kan het niet gewoon die kabbelende beek worden. Waarom kan ik niet tevreden zijn met mezelf en met het leven dat ik wil leven?

Fiona heeft al heel wat innerlijk werk gedaan en als ik met haar praat heeft ze het aardig allemaal op een rijtje. Ik vraag haar, wie er bij haar boven aan haar prioriteitenlijstje staat? En wat is het meest liefdevolle wat ze voor zich zelf zou kunnen doen? Wat is het meest behulpzame wat haar helpt om haar essentie – dat rustige, dat vredige, dat stille, tot uitdrukking te brengen in haar leven? Ze weet het exact. Ze weet ook zelf heel goed wat haar helpt om die kabbelende beek in haar leven te creëren. Ik vertel haar dat we over 5 jaar weer dit gesprek kunnen hebben en dat ze me dezelfde vragen zal stellen als ze niet tot actie overgaat. Ze komt tot het inzicht dat ze zich zelf bij kop en kont moet pakken om uit haar comfort zone te stappen. Inzicht zonder handeling brengt namelijk geen verandering!

Van mentaal naar ervaring

Je kunt het nog zo mooi weten, je kunt het mentaal, theoretisch allemaal mooi verwoorden en als je er niet naar handelt verandert er helemaal niets in je leven.

Een nieuwe werkelijkheid creëren

We creëren voortdurend onze eigen werkelijkheid. Zolang je in de trilling van je verleden zit, in je verhalen van hoe het was, dan zul je voortdurend een zelfde werkelijkheid creëren. Wil je in een andere realiteit stappen, dan vraagt dat om je focus te verschuiven. Het is er namelijk al! Het vraagt om je af te stemmen op emoties die daarbij passen. Je te openen voor de mensen op je pad die jouw nieuwe stappen ondersteunen. Voor de juiste situaties en voor het inzicht van de perfectie van het leven. Dat het leven jou exact dat geeft wat je nodig hebt om te groeien. Kun je zien hoe genadig het leven is? Durf je helemaal te vertrouwen op het leven?

In deze tijd kunnen we zo leren om meesterlijk te manifesteren. Het gaat zo razendsnel. Misschien is het je ook al opgevallen. Je hoeft er maar aan te denken en het is er al. Dat vraagt om afstemming op je bron. Op die stille stem in jou, die je continu influistert wat je volgende stap kan zijn. Het vraagt om bewustwording van wat je denkt en wat je wilt.

Wat wil jij manifesteren in je leven?

Hoe wil jij – als je leven op het einde loopt – terugkijken op je leven? Kun je dan zeggen “ik heb volop geleefd”? Voor het hoogste gaan, zei mijn light body leraar altijd. Dat vraagt dus om de zaken te herzien en je keuzes te heroverwegen. Dat vraagt om actie.

Ik wens je een fijne week vol mooie inzichten en handeling!

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies