/
Is jouw lichaam de dirigent van je leven?

Is jouw lichaam de dirigent van je leven?

Elke gebeurtenis die je ervaart in je leven wordt opgeslagen in het celgeheugen van je lichaam. Die gebeurtenissen kun je emotioneel en mentaal een plek gegeven hebben. We zeggen dan “ik heb het verwerkt”. Maar heeft je lichaam dat ook? Als het celgeheugen van je lichaam niet opgeschoond wordt – zich blijft verbinden met die gebeurtenis – zul je altijd weer op dezelfde manier reageren.

Een paar voorbeelden om aan te geven hoe je lichaam reageert.

Angst voor examens

Janneke komt bij mij in de praktijk. De volgende dag heeft ze eindexamen. Ze zegt: “ik ben al twee weken hyper, heb een verhoogde hartslag en wordt gek van mezelf. Gedachten als “ik kan het niet” en “het gaat met niet lukken”. Janneke heeft een aantal ervaringen met examen doen en opleidingen volgen, waarbij het haar niet gelukt is om een diploma te halen. Zodra het woord “examen” valt, slaat haar lichaam in de stress. Ik leg Janneke uit dat haar lichaam reageert op oude informatie. Dat was en is niet nu. Janneke is nu heel goed in staat op dit examen te doen en met goed gevolg af te leggen. Tijdens de sessie schoont Janneke haar celgeheugen op met het licht van haar Goddelijke Zelf. Bovendien vraag ik haar zich voor te stellen hoe morgen dat examen gaat. Ik nodig haar uit dat zo mooi mogelijk voor haar te zien en te voelen hoe dat is. Ze ziet hoe moeiteloos het gaat en voelt zich vreugdevol. Ze slaagt, dat is duidelijk. Met het opschonen van het celgeheugen en de duidelijke intentie die ze plaatst, voelt ze de rust in haar systeem terugkeren. De volgende dag krijg ik een appie: “bedankt voor je hulp, ik ben op alle punten geslaagd en heb een goed!

Een ontspannen gevoel

Met Marian heb ik het over de reis die ze in 1998 heeft gemaakt naar Nieuw-Zeeland. Ze zegt: “als ik daar aan denk, dan voel ik me lichaam gelijk ontspannen”.

Ervaringen uit een vorig leven

Theresi krijgt slappe benen als ze water onder zich heeft. Denk bijvoorbeeld aan het lopen over een brug waarbij je het water ziet stromen. Ze heeft geen idee waar het vandaan komt. Ook de hoge duikplank is voor haar een no-go zone. Tijdens een regressie komt ze terecht in de tweede wereldoorlog. Ze ziet dat ze achtervolgt wordt en hoe ze van een hoge rots af de zee in springt om te ontkomen aan haar volgers. Dit maakt haar duidelijk waar de angst voor water onder haar vandaan komt.

Zo zie je dat ook de ervaringen uit vorige levens nog steeds van invloed kunnen zijn op je huidige staat van welzijn. Ook hier vraagt het om het celgeheugen op te schonen.

Leven vanuit het verleden of vanuit het NU?

Zolang je je lichaam de dirigent van je leven laat zijn, leef je dus steeds vanuit het verleden. Je bent niet in het NU. Je acties, gedachten, emoties, aangestuurd door het lichaam vormen je werkelijkheid.

Jij bent echter niet meer die tiener die haar diploma niet haalde. Jij bent niet meer degene die naar Nieuw Zeeland ging. Jij bent niet meer degene die achtervolgt wordt. Jij bent verder geëvolueerd en dat vraagt om stappen. Om jezelf te bevrijden van de patronen van het verleden.

Ben je klaar voor vrijheid? Ben jij ook klaar voor de rust, die Janneke ervaarde, bij het opschonen van haar celgeheugen? Kortom, wil je leven vanuit het NU? Dan is dit een uitnodiging om de komende tijd eens stil te staan hoe je lichaam reageert.

En weet je, dat kan zo subtiel zijn. Ik had vorige week vakantie en op de laatste dag opende ik mijn agenda. Ik voelde hoe mijn lichaam daar direct op reageerde. Inmiddels heb ik een aantal mooie tools hoe je in een handomdraai de situatie kunt veranderen en jezelf kunt bevrijden.

Interesse? Mail (https://www.het-licht.net/contact/) of bel (06-10838062) me dan om een afspraak te maken, zodat jij ook – vanuit vrijheid – een nieuwe toekomst kunt creëren.

Fijne week.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies