/
Je bent er al!

Je bent er al!

Floris had een gesprek gehad met zijn leidinggevende over de stip aan de horizon. De vraag tijdens zijn jaarlijkse gesprek was “wat wil je bereiken dit jaar”? Floris volgt al een tijdje meditatiecursussen bij me. Zijn leven is veranderd van overleven naar leven. Van controle naar het volgen van de stroom. Kun je voorstellen wat een interessant gesprek er tussen de leidinggevende en Floris ontstond, toen hij zijn ervaring deelde dat er niets te bereiken valt en dat toch het grootste behaalt kan worden? Het mooie was overigens dat de leidinggevende helemaal open stond voor de voor haar nieuwe zienswijze.

Doelen bereiken

Waarschijnlijk ken je de gevoelens wel. Angst om tekort te schieten, om iets te missen, om niet goed genoeg te zijn om iets ten uitvoer te brengen. Je koopt een nieuwe stapel boeken om je op zijn minst goed in te lezen in de materie, zodat je goed voor de dag komt.

Er komt weer een leuke cursus voorbij en voordat je het weet zit je weer in de race om beter, mooier, gelukkiger te zijn. Om een doel te bereiken.

Er valt niets te bereiken

Wat als er nou geen doel te bereiken valt? Wat als je er gewoon al helemaal bent. NU! Wat doet dat met je als je dat leest? Kun je toestaan om dat te voelen? Dat je er al bent! Het doet me denken aan Osho die op een dag riep “iedereen is verlicht”.

Ja jij (naam) bent exact op het moment waar je geacht wordt te zijn. Je bent exact goed zoals je bent, met alles wat er is. Wat doet het met je als je je beseft dat alles al in jou aanwezig is en er niets meer hoeft te worden bereikt? Dat ook niets weg hoeft. Het verdriet is er, boosheid is er, vreugde is er, machteloosheid is er, twijfel is er, dankbaarheid is er, liefde is er. Puur energie. Jij als energie in beweging. Wat je bent geen constante. Je bent al niet meer degene die je gisteren was.

Oersaai

Ik hoor je denken “lekker makkelijk hoor en wordt dat niet oersaai als je geen uitdagingen meer hebt om iets te bereiken?” “Waarom zal ik dan mijn bed nog uitkomen?”

Het verschil zit hem in het overleven en het leven van het leven.

Floris vertelde zijn leidinggevende over de magie in zijn leven. Over de synchroniciteit die hij ervaart. Dat zijn projecten zo super verlopen omdat hij steeds de juiste mensen tegenkomt die hem verder kunnen helpen. Dat het proces van het project zich als het ware aan hem getoond wordt en dat hij alleen maar hoeft te volgen. Daarbij krijgt hij alle kans om zijn talenten tot uitdrukking te brengen en die steeds meer verfijnder te laten worden. Hij verbaast zich zelf steeds weer over het eindresultaat.

Een berg cadeautjes

Als je er al bent, kun je dus stoppen met dat keiharde werken. Dat kost je bakken energie. Die kun je dan lekker inzetten voor andere dingen waar je blij van wordt. Hoe fijn is het om vanuit vreugde en vanuit de stroom je leven te leven in plaats vanuit ploeteren en lijden? Hoe zou het zijn om dat heerlijke gevoel te hebben hoe het universum aan jouw kant staat? Om al die cadeau’s te ontvangen die op jou liggen te wachten. Ik vergelijk het altijd met sinterklaasavond. Een berg cadeautje en je weet nog niet wat er in zit.

Overgave

Ja dat vraagt om overgave. En ook die kwaliteit is al in jou aanwezig ????. Jezelf overgeven aan het leven, meestromen, je laten verrassen en het onderscheid leren maken tussen de stem van je ego en de stem van het Goddelijke.

Waarom ik dan nog vervolgcursussen volg?

Omdat ik daar blij van word. Omdat daarin, dat wat allemaal in mij aanwezig is, nog bewuster aan me getoond word. De oerdrang van evolutie, van groei, van bewustzijnsexpansie. Om contact te maken met dat wat er allemaal is (en dat is zoveel meer dan wat we denken). Het mentale kan daar echt niet bij. En ja, dat vraagt iedere keer weer om me af te stemmen. Waarom ga ik dit doen, wat zit er onder (een angst om iets te missen, om niet mee te kunnen etc etc) of ga ik écht vanuit het verlangen om mijn bewustzijn verder op te rekken en de magie in mijn leven verder toe te laten. Om het leven te leven. En weet je, dat is zo heerlijk om te ervaren. Blij zijn met mezelf en het leven dat ik leef.

Ik ben er al en jij ook!

Fijne week.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies