/
Je dromen leven

Je dromen leven

Afgelopen winter was ik weer op schaatsles gegaan, gewoon omdat ik dan ga schaatsen. Ook had ik me voor een bochtenclinic opgegeven om pootje over te leren. Omdat ik in het verleden met pootje over gevallen bent zat er een programmering van angst in mijn lijf. Na de vierde les durfde ik het nog steeds niet aan waarop mijn schaatsmaatje zei “Marion als je het nu niet doet, wanneer dan wel?” En bedankt!

Dat ene zetje

Het was net het zetje dat ik nodig had. En zoals ik vorige week schreef over de energie die vrij komt als je net een stapje verder gaat. Dit was ook zo’n mooi voorbeeld. Jemig wat voelde ik me blij toen ik het gewoon deed en het nog lukte ook!

Droom jij nog steeds?

Hoeveel dromen heb jij al gedroomd die nog nooit verwezenlijkt zijn? Wat zijn je diepste verlangens die je maar naast je neergelegd hebt omdat je denkt dat het toch niet lukt. Of toch niet mogelijk is? Op welke rotonde loop jij je rondjes? Is dat hoe je je leven wilt leven? Hoe zou het voor je zijn om je hoogste potentieel te leven?

Als Boris bij mij de praktijk binnenstapt neem ik een man waar die zwaar in zijn energie zit. Hij geeft ook aan dat hij zich depressief voelt. Zijn werk niet meer leuk vindt en dat hij zijn leven eigenlijk op de automatische piloot afdraait. Elke morgen hetzelfde gevoel als hij wakker wordt “daar gaan we weer”. Als ik Boris vraag waar hij blij van wordt kan hij dat niet zeggen. Hij heeft het gevoel dat hij iedere verbinding met zich zelf kwijt is geraakt. Zijn jongensdromen? Daar is niets van terechtgekomen en eigenlijk durft hij er niet eens aan te denken.

In de leegte

Tijdens de sessie neem ik Boris mee. Eerst naar zijn eigen licht, dan zie ik een subtiele glimlach op zijn gezicht verschijnen. “Jemig, dit voelt lekker”, “het is alsof er zakken aardappels van mijn schouders glijden”. Boris zakt steeds dieper in de ontspanning en dan komt er een moment dat hij zijn lichaam niet meer ervaart. Hij ziet zichzelf zweven door het universum en wordt als het ware in een groot zwart gat getrokken. Er is niets. Het is er leeg. Boris voelt zich er heerlijk. In die leegte komen opeens zijn jongensdromen weer naar voren. Hij voelt vuur, passie. Hij voelt verlangen. Ik zie dat de glimlach op zijn gezicht steeds groter wordt.

Ik laat Boris de leegte ontdekken. Hij ziet dat zijn jongensdromen vorm krijgen op een manier die hem verwondert. Het maakt hem blij. Hij ziet nieuwe mogelijkheden opduiken. De één na de ander. Zijn gezin komt langs, zijn werk komt langs. Ook het contact met zijn vrienden wordt hem getoond.

Als Boris terugkeert naar de 3d werkelijkheid vraag ik hem de energie vanuit dat niets mee te nemen. Als hij zijn ogen open doet zegt hij “het is alsof ik in een hele nieuwe wereld terug gekomen ben”.

Actie ondernemen

Samen met Boris bespreek is wat hij gezien heeft en wat voor actie hij nu gaat ondernemen. Je kunt mooie dromen hebben maar “inzicht zonder handeling, brengt geen verandering”.  Enne … als je het nu niet doet, wanneer dan wel?

Twee weken later spreek ik Boris. Het is alsof ik een hele andere man aan de telefoon heb. Ja, er zijn nog momenten hoor dat ik me zwaar in de energie voel. Ik voel dat het in mijn lijf zit en dat het er zich aan het uitwerken is. Het helpt als ik inplug op dat niets, dan voel ik zo de blijheid en mijn verlangen naar leven. Boris vertelt dat hij zijn jongensdroom om automonteur te worden is gaan waarmaken. Hij heeft besloten een carriereswitch te maken en de opleiding te gaan volgen. Ja dat heeft consequenties waarvan ik voel dat die opgelost worden. Hoe? Geen idee. Het dient zich wel aan. Het belangrijkste is dat ik  me er mega goed bij voel.

Welk zetje geef ik jou?

Ik hoop dat ik je vandaag ook dat zetje heb kunnen geven dat mijn schaatsmaatje mij gaf. Of dat ik aan Boris gaf. Maak je mooie dromen waar, leef wat geleefd wil worden. Hoe mooi kan het zijn?

Fijne week weer.

Harte groet,

 

PS Wil je elke zondagochtend een inspirerend ontbijt geserveerd krijgen? Schrijf je dan nu in op het Voedsel van de ziel https://www.het-licht.net/ en je ontvangt elke zondagmorgen mijn blog, aangevuld met tips, wetenswaardigheden en een overzicht van de activiteiten. 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies