/
Je hart helen

Je hart helen

Gisteravond liep ik – net voor dat het donker werd – nog een rondje. Wat een speciale energie. Diepe rust en stilte. Die vier weken is zo gek nog niet, denk ik. Alsof we met zijn allen steeds een laagje dieper kunnen zakken om bij onze essentie te komen. En hoe ondersteunend de natuur daarbij is! Vind je het ook niet opmerkelijk: februari en maart zo enorm onstuimig en nu dagelijks windstilte.

Emoties en je lichaam

In het gebied van het hart en de longen kan veel oud zeer opgeslagen liggen. Zoals in de nieren vaak angst opgeslagen ligt, zo ligt in de longen veelal verdriet opgeslagen.

Jeremy werd wakker en ontdekte dat zijn vrouw dood naast hem in bed lag. Na de rollercoaster van de eerste weken, het verdoofde gevoel van de maanden erna, kwam langzaam aan het besef. Na drie kwart jaar werd Jeremy plotseling ziek. Een flinke longontsteking was de diagnose. Hij voelde hoe de longontsteking hem naar zijn keel greep. Hoe spaans benauwd hij het kreeg bij het idee voortaan iedere ochtend alleen wakker te worden. En toen kwam het intense verdriet naar boven. Alle tranen die nog niet gehuild waren kwamen er als een stortvloed uit. Het bijzondere eraan was, toen de stortvloed voorbij was, de genezing met sprongen vooruitging. Jeremy zei nadien: “ik heb weer lucht om te leven, ik heb letterlijk opgeruimd”.

Zielenpijn

Ook de pijn van je ziel kun je terug vinden in je hogere hart, het gebied van je thymus, gelegen tussen je borstgebied en je keel. Zielenpijn, waarvan je niet eens weet waar die over gaat en die je misschien al vele levens met je meedraagt.

Helen van je hart

De energie van deze tijd is zo gericht op het openen van de hart, dat het niet anders kan, dan dat alle hartenpijn ook naar boven komt. Zuivering op het diepste niveau. En behalve de energie waarin we ons nu begeven, kun je dat proces ook een handje helpen.

Klank is de manier waarop er in hogere dimensies wordt gecommuniceerd. Klank werkt zo helend. Kijk maar wat zingen en dansen en muziek met je doet!

Verder op dit Voedsel een link naar een krachtige soundhealing meditatie. Duurt maar 11 minuten en werkt enorm diep door.

Merk hoe je letterlijk meer lucht krijgt, hoe je dieper kunt ademhalen, hoe er vrede in je stroomt.

Doe normaal….

De Groenlandse sjamaan vertelde tijdens een lezing, dat als hij ’s morgens in het hotel bij de receptie kwam, hij als eerste de receptioniste een hug gaf. We moesten daar met zijn allen erg om lachen. Tot ik zelf op Groenland was. ’s Morgens de ontbijtzaal in liep en zo’n overweldigende liefde in me op voelde wellen voor de dames die het ontbijt verzorgde. Ik vroeg ze of ik ze een hug mocht geven en ze reageerde: “wat een goed begin van de dag”.

Als we die ingevingen toch eens meer zouden toelaten …

Fijne dag!

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies