/
Je kunt altijd opnieuw beginnen

Je kunt altijd opnieuw beginnen

Geen idee waar dit naar toe gaat

Ik word net wakker en heb nog geen blog voor het Voedsel van deze week. Er was gewoon geen imput de laatste dagen. Waar ga ik over schrijven? Pasen, een nieuw begin?  De brand in de Notre Dame?  In mijn hoofd hoor ik: “zet maar gewoon de computer aan, ik kom er aan”.  En zo zit ik hier dus op mijn toetsenbord te rammelen. Geen idee waar dit naar toe gaat.

En laat dát nu juist de verandering zijn, die ik het afgelopen jaar zo sterk voel. Leven vanuit de overgave. Mijzelf verwonderend over hoe het leven stroomt en in elkaar steekt. Hoe alles en elke situatie met elkaar verbonden is. Dat niets voor niets gebeurd.

Alles komt aan het licht

Zeer interessant om te ontdekken wat ik daarin in mezelf tegenkom. Welke overlevingsstructuren er dan zo nu en dan de kop op steken. Welke angsten ernaar boven komen en ook welke donkere stukken zich nu laten zien. Alles komt aan het licht.

En ook de andere kant. Hoe het vertrouwen in kracht wint, hoe mijn levensenergie met enorme kracht is gaan stromen en hoe ik dat letterlijk door mijn lijf voel stromen, hoe ik de liefde als een veld van liefde ervaar en hoe mijn helder waarnemen is toegenomen. Met dankbaarheid kijk ik terug wat het me allemaal heeft gebracht. Ook al was het soms niet leuk.

Je kunt altijd opnieuw beginnen

Pasen staat voor de opstanding uit de dood. Het oude achter je laten en opnieuw beginnen. Voordat ik aan mijn meditatie begin,  vraag ik mezelf af: wie wil ik zijn, als ik straks mijn ogen weer open doe? We realiseren het ons (waarschijnlijk) niet. Je verandert van moment tot moment. En je kunt daarom ook op ieder moment opnieuw beginnen. Ook in moeilijke situaties die in een impasse lijken te zijn geraakt.

Wie wil jij zijn nadat je dit blog gelezen hebt?  Hoe ga jij vandaag het verschil maken?

Loslaten

Meestal leven we vanuit de oude programmeringen ons leven. In ons hart zit echter een diep verlangen om die levenskracht tot uitdrukking te brengen. Om de liefde te laten stromen. In de oude programmeringen zitten onze overtuigingen opgeslagen, die vaak beperkend zijn. Zijn gevormd vanuit angst om onszelf te beschermen.

In contact met je Goddelijke Zelf kun je gaan ontdekken dat die overtuigingen niet langer meer nodig zijn. Dat de nieuwe JIJ staat te trappelen om naar buiten te komen. Dat het zich wil bevrijden van angsten en onzekerheden. Dat jouw waarheid naar buiten gebracht wil worden. Wat een kansen en mogelijkheden liggen er voor ons klaar.

Het vraagt bereidheid van je om alles wat je dénkt te weten los te laten. Om de controle die je dénkt te hebben los te laten. (Dat hoofd ….). Het vraagt om het verlangen in je hart te voelen om voor je hoogste potentieel te gaan, ook al weet je niet waar dat naar toe gaat. Jij mag en wil bloeien, zoals de bloesems aan de bomen.

Je toekomstige zelf

Dus …. hoe zit jij vandaag aan de Paasbrunch met je familie? En waar ligt je focus op als je voorbij je oude gewoontes gaat? Hoe voelt en ziet jouw toekomstige zelf eruit?

Ik kan je uit ervaring zeggen dat dat behoorlijk intens kan zijn én zoveel oplevert. Het is meer dan de moeite waard!

Op 20 mei geef ik de thema meditatie “contact met je toekomstige zelf”. Deze is inmiddels volgeboekt. Anderen zijn je voorgegaan en zijn in een individuele sessie opnieuw begonnen. Voel je het verlangen van je hart om ook een nieuwe start te maken? Van harte welkom! https://www.het-licht.net/individuele-sessies/

Ik wens je hele fijne verhelderende Paasdagen toe.

Harte groet

.

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies