/
Je mind is te traag

Je mind is te traag

Herken je het verlangen naar de nieuwe wereld met al zijn potentieel? Tessa Smits beschrijft het heel mooi in haar boek “Ik beval van het heelal”. Ons ware potentieel, dat zo gigantisch is, werkelijk uitdrukken op aarde. Dat gaat over verbinding, over samen, over plezier, gemak, harmonie, liefde, dat gaat over overgave.

Waarom lukt het vaak nog niet om dat te ervaren in je leven?

De snelheid van je bewustzijn

Heel simpel. Je mind is te traag. Je bewustzijn gaat veel sneller. Je bewustzijn is het voelen, het beleven, het ervaren. Het is beweging. In de shift waar we met zijn allen in zitten, kun je waarnemen dat de energie verandert. Je kunt het ook ervaren in je leven. Je reageert misschien anders in situaties of je merkt dat dingen die altijd “gewoon” leken niet meer zo gewoon zijn, niet meer passen. Je wilt eruit.

Steeds dezelfde creaties?

Trek jij steeds dezelfde soort situaties en mensen aan? Als je niet uitkijkt, houd je hoofd je bij het oude. Je hoofd draait in oneindige rondjes van oude gedachten. Gedachten die niet eens van jezelf zijn maar die al weet ik hoeveel keer door anderen zijn gedacht. Je hoofd wil overal uitleg aan geven, wil alles begrijpen. Door steeds in dat rondje te blijven hangen, creëren we dus ook steeds van hetzelfde. Als je daar niet uitstapt, weet je dus ook hoe je leven er volgend jaar uitziet.

Is dat nog wat je wil? Je bent niet meer wie je gisteren was. Zelf niet eens meer wie je vanmorgen was toen je wakker werd. Energie, voortdurend in beweging. En om dát te volgen. Die flow van jou als energie. Waar gaat het naar toe, wat laat het je ervaren, voelen, beleven? En wat laat die manier van gewaarworden jou weten?

Voorbij je hoofd

Die nieuwe mogelijkheden toelaten waar je hoofd gewoon niet bij kan! Het is er te traag voor. Het analyseert en denkt alles vanuit het oude systeem. Het kent dat nieuwe gewoonweg nog niet. Kom je daar vrij van, dan stap je ook uit die oude systemen en kun je dat nieuwe ervaren in je leven. Dat nieuwe komt vanuit dat hogere via je bewustzijn tot je.

De magie van het leven

Gisella heeft altijd al een liefde voor schilderen gehad. Dit beperkte zich tot haar eigen atelier. In een gesprek met een vriendin vertelde ze hoe leuk het haar leek om ook anderen hier deelgenoot van te maken en haar ervaringen te delen. Een paar weken na het gesprek werd ze gebeld door Harry. Hij had, via via, gehoord van Gisella haar droom en vroeg of ze hem kon begeleiden in zijn schilderreizen. En ze werd er ook nog voor betaald. Hoe mooi kan het gaan 😊.

Dusssss, je hoofd op je nachtkastje en je aandacht bij je beleving, je ervaring. Daarin exploreren en expanderen. Geniet ervan! Op naar een nieuwe werkelijkheid voorbij de traagheid van je mind.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies