/
Je schaduw omarmen

Je schaduw omarmen

Spiritueel, dat is zweverig. Een uitdrukking die je misschien wel eens hebt gehoord of zelf naar je voeten geworpen hebt gekregen. In de Awakening your Light Body cursus van vorige week heb ik uitgelegd hoe belangrijk het is om een goede basis te hebben – en als die er niet is – die te creëren, voordat je met hogere energieën aan het werk gaat.

De hogere regionen

Nederland staat bekend als een land waar veel mensen met bewustzijn bezig zijn. Waar veel lichtwerkers wonen en werken.  De meesten van ons kennen die hogere regionen maar al te goed. Daar is het fijn, daar is het licht, daar is het helder, veilig, thuiskomen. Die plekken zijn tijdens meditaties vaak heel gemakkelijk te bereiken. Lastiger wordt het dan vaak om weer in de aardse realiteit te komen, met alles wat er is.

Zweven

Als je geen stevige basis hebt, dan ga je inderdaad zweven. Dan ben je niet in je lichaam aanwezig, ben je je niet bewust van je lichaam en kun je die hoge energieën niet belichamen. En ik weet zelf maar al te goed hoe dat is. Heb jaren geleefd alsof ik geen benen had. Ik voelde ze gewoon niet, het hield op bij mijn bekken. Dat ging dan ook samen met niet hier op aarde willen zijn. Voel me zo dankbaar dat ik al die stappen heb kunnen maken, waardoor ik nu sta waar ik sta. Op aarde!

Aards en verhoogd bewustzijn

Juist het lichaam is zo belangrijk dit leven. Je hobbelt namelijk niet voor niets hier op aarde in dit lichaam rond. Het is een kans om te ervaren hoe het is om een mens te zijn in een fysiek lichaam en tegelijk dat hoge bewustzijn te hebben.

De onderste drie chakra’s vormen je basis. Het hart is een soort verbinder tussen de lagere en hogere chakra’s.  Wat heeft dit nu allemaal te maken met je schaduw omarmen?

Je bent alles

Tineke ontmoet Paul. Al vanaf het eerste moment voelt ze een enorme woede bij zich opkomen als Paul bij haar in de buurt is. Ze heeft geen enkel idee waar deze boosheid over gaat. Tijdens een gesprek dat ze samen hebben, kijkt Tineke Paul in zijn ogen. Ze ziet de verkrachter in hem. Niet van dit leven maar van lang lang geleden. Ze voelt hoe de woede weer opwelt en dat ze hem wel ik weet niet wat kan aandoen. In de setting die er is, kan ze dit naar Paul uitspreken en hem blijven aankijken. Dan verschuift het perspectief en komt ze bij zichzelf als verkrachter. Ze voelt hoe zij ook anderen misbruikt heeft. Op het moment dat Tineke dát voelt, verandert de energie. Het wordt zacht, de woede stroomt weg en haar hart opent zich. Tranen vloeien over haar wangen. Ze voelt een enorme stroom van liefde door haar heen naar buiten stromen. Naar Paul, naar zichzelf, naar de wereld. Na de integratie van dit hele gebeuren gaf Tineke als feedback dat ze enorm aanwezig is in haar lichaam. Dat haar basis superstevig is en dat ze niet om te krijgen is.

Met het hoofd weten we dat we alle delen in onszelf hebben. We zijn de moordenaar en de vermoorde, de misbruiker en misbruikte. Om dit ook te belichamen, helemaal te VOELEN in je lichaam is de volgende stap, die zo ontzettend aardend is. Zo omvattend.

Heelheid

Als we deze uiterst donkere delen van onszelf naar het licht brengen ervaren we de heelheid als mens. Je bent al heel! Het gaat er nu om dat je dat gaat voelen met je lichaam, dat je de heelheid, met alles wat er dus is, donker én licht, belichaamt. Het aankijken en doorvoelen van die minder mooie delen van onszelf is hierbij dus een essentieel onderdeel. Een nieuwe stap in totaal mens zijn.

Je bent van harte welkom om je duistere kanten te gaan aanschouwen en naar het licht te brengen. Een afspraak is zo gemaakt op https://www.het-licht.net/individuele-sessies

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies