/
Je wordt geliefd omdat jij bent wie je bent

Je wordt geliefd omdat jij bent wie je bent

Zachtheid en nabijheid

Kerstmis “the most wonderful time of the year”? Hoe zou het toch zijn als het altijd Kerstmis was? Harten openen zich en mensen lijken zich gemakkelijker te kunnen openen voor zachtheid en nabijheid. 

Tegelijk worden de tegenstellingen in de wereld (als die al niet duidelijk waren) nog sterker belicht. Terecht merkte iemand gisteren op “ja het is wel wat er is”. Inderdaad en dat valt ook niet te ontkennen. De vraag is alleen of we de wereld dienen met mee te gaan in het drama, in de chaos en in het verdriet. Hoe ga je om, met alles wat er is – en of dat nou op wereld of privé niveau is?

Jij als écht mens

Jouw licht is een baken van hoop en houvast voor de mensen om je heen. In jouw licht kan je hart zich openen, kun je je zachtheid, je mededogen en je liefde ontdekken. Voor veel mensen voelt dit kwetsbaar. Is het eng om dit van jezelf te laten zien? Ben je bang dat het je je kop kost, dat je weggeveegd wordt? Je zult merken dat in dit kwetsbaar zijn een enorme kracht schuil gaat. Dat je in je mededogen en in je liefde totaal nabij kunt zijn met dat wat er is. Je voelt het verdriet van de mensen om je heen. Je voelt de machteloosheid en toch is er een verschil. De emoties gaan door je heen en blijven niet meer in je vasthaken. Jouw licht wordt er niet minder door. Jouw energie loopt er niet door leeg. Jij blijft in je kracht, in je licht. De mensen om je heen komen in contact met iemand die écht is, die mens is. Die emoties voelt en toont.

Zelf kwam ik dit stuk afgelopen week tegen toen mijn vader zijn paarden verkocht werden. Ik weet hoe enorm pijnlijk dit is voor mijn vader en onze dochter. Ik voelde mijn hart zich sluiten, dat ik het verdriet niet wilde voelen. Gelijk realiseerde ik me dat dit niet was wat ik wilde. Door contact te maken met mijn licht en het verdriet toe te laten kon het door mij heen gaan en kon mijn hart zich weer openen. Ik voelde ook de zachtheid naar mijn vader en onze dochter toe ontstaan. Alsof er een soort toestemming kwam dat zij verdrietig mogen zijn. Wat een geschenk.

Hoe dicht mogen anderen mensen bij jou komen?

Kun jij anderen helemaal toelaten? Durf jij de liefde van anderen wérkelijk helemaal te ontvangen? Ik denk dat de antwoord op deze vraag samen gaat met hoe je de liefde voor jezelf ervaart. 

  • Ben je afhankelijk van de liefde van anderen om jezelf goed te voelen? Dan vul je een bodemloze put. Het is nooit genoeg. De ander kan nooit in jouw behoefte voorzien.
  • Hou je de ander op een afstand omdat liefde toelaten gevaarlijk is. Het maakt je kwetsbaar. Is kwetsbaarheid kracht of zwakheid?

Weet je wel dat jij geliefd wordt om wie je bent. Exact zoals je bent. Nu, in dit moment. Jij wordt geliefd omdat jij bent wie je bent. Kun je dat toelaten? Dat mensen van je houden? Met alles wat jij doet, zegt, leeft.

xash4pqjlki-jessica-ruscelloJezus kwam naar aarde om ons te leren wat liefde is. Het kind, een nieuw krachtig licht werd geboren in een kribbe. Zijn licht opende de harten van de herders in de velde. Later in zijn leven de harten van velen anderen. 

2016 is bijna rond.

Het was het jaar van voltooiing, van afronding. Gebruik deze komende weken om alles wat jou er nog van weerhoudt om je hart te openen, te transformeren. Zodat je de liefde voor jezelf kunt (her)ontdekken, kunt intensiveren. Zodat je de liefde voor de mensheid kunt gaan ervaren. De mensheid waar jij deel van uitmaakt. Zodat we samen, in ons licht, de mensheid naar hogere niveaus van liefde kunnen tillen. Dat we menselijke engelen voor elkaar kunnen zijn, in liefde, mededogen en nabijheid verbonden.

Ik wens je hele liefdevolle kerstdagen toe. Dat het licht van Kerstmis je hart mag openen in zachtheid, vertrouwen en nabijheid. 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies