/
Jezelf al dat moois gunnen

Jezelf al dat moois gunnen

Schuldgevoel

Patty kwam bij me en vertelde me dat ze het zo lastig vond om oprecht te genieten van het mooie leven dat ze heeft. “Als ik de wereld inkijk zie ik vooral mensen vol angst met kromme ruggen naar beneden kijkend. Ik zie ook mensen die het zwaar hebben, op financieel gebied of met hun gezondheid. En ik? Ik zit zingend op mijn fiets en vol de vreugde van het leven door mij heen stromen en – hoe stom het ook klinkt – daar voel ik me dan schuldig over”.

Je kunt niet anders

Samen reizen we naar het energieveld voorbij tijd en ruimte. Naar dat oneindige. Patty ontdekt die pulserende energie daar. Energie die als pure vreugde, als liefde door haar wordt ervaren. Ze opent zich meer en meer voor die pulserende energie en ontdekt het Goddelijke in zich zelf en dat ze in wezen niet anders kan zijn dan dit.

In de nabespreking hebben we het over “een kind van God” zijn. Vaak roepen we dit en weten we dit als theorie. Patty gaf aan dat het grote verschil nu was, dat ze dat kon voelen, kon ervaren. Ze voelde nu dat schuld gevoel hierin helemaal niet kan bestaan. Dat haar bijdrage aan een nieuwe wereld is om deze liefde en vreugde juist tot expressie te brengen, zodat andere mensen, die dat lastig vinden, daar op kunnen mee resoneren en mee kunnen groeien.

De altijd aanwezige ondersteuning

Het universum ondersteunt je. Altijd! Kijk maar eens terug naar gebeurtenissen die in je leven hebben plaatsgevonden en wat die je hebben gebracht. Misschien gebeurtenissen die niet zo leuk waren en waar je verhalen over hebt gemaakt wat voor leed het je heeft bezorgd. Draai het eens om en laat eens in je bewustzijn komen wat het je allemaal gebracht heeft. Hoe het je heeft doen laten groeien op vele lagen. Hoe ervaar je dat dan? Wat voel je daarbij? Vaak gaat dat gepaard met gevoelens van dankbaarheid. Herken je dat?

Het universum ís overvloed. Het zorgt ervoor dat je altijd precies dat krijgt wat je nodig hebt. En dat is misschien niet wat de persoonlijkheid dacht dat het nodig had.

Het mooie toelaten

Patty kwam erachter dat het over het toelaten gaat. Het toelaten dat zij die Godsvonk is en dat ze een prachtig, gelukkig, liefdevol, gezond, vredig, vrij leven mag leven. Ook als anderen hun leven anders ervaren.

En jij? Kunt jij al dat mooie toelaten in je leven? De aardse jij is een uitdrukking van het bewustzijn dat je bent. Hoe je je leven nu ervaart is een spiegel van jouw bewustzijn.

Een nieuwe realiteit kiezen

Wil je dingen veranderen in je huidige leven? Kies dan voor een andere realiteit. Word je bewust van de onderliggende overtuigingen die jouw realiteit nu creëren. Kijk voorbij de sluier, wat is de onderliggende energie. Van waaruit reageer je? Vanuit angst voor je gezondheid, angst voor tekort, minderwaarheidsgevoel, het niet waard zijn etc. etc.

Op het moment dat je dat helder hebt kun je de omslag maken. Voelen en ervaren (dus niet met je mind) dat jij dat prachtige leven hier op die schitterende aardbol waard bent. Om je te laten ondersteunen door het universum om je volle potentieel te leven. En als jij dat doet ben je een uitnodiging voor anderen om op deze energie mee te resoneren.

Patty ging zingend op de fiets naar huis. Hoe fiets jij deze week door je stad of dorp?

Fijne, vreugdevolle week toegewenst.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies